01/05/2022 / Av 

https://www.herbs.news/2022-01-05-quercetin-flavonoid-that-fights-covid-like-hydroxychloroquine.html#

Quercetin är en flavonoid, ett naturligt förekommande pigment som finns i många växter och livsmedel som lök, grönt te, äpplen, röda bladsallat och bär. Det har antioxidant- och antiinflammatoriska effekter som hjälper till att minska svullnad, reglera blodsockret och minska risken för hjärtsjukdomar.

Modern Discontent , en oberoende utgivare av vetenskapliga artiklar om Wuhan coronavirus (COVID-19), publicerade en recension av quercetin och dess fördelar i relation till sjukdomen. Den gav en sammanfattning av hur quercetin hjälper till att transportera zink, som har antiviral aktivitet, in i cellen i en människokropp. Det har också visat att det kan hämma dockning av ACE2-receptorer, vilket hjälper till att förhindra viral fastsättning och så småningom viral inträde i cellen.

Människor kan få quercetin genom kosten.

Mat och dryck som innehåller quercetin inkluderar vindruvor, bär, körsbär, äpplen, citrusfrukter, lök, bovete, broccoli, grönkål, tomater, rött vin och svart te. Lök har den högsta nivån av quercetin jämfört med andra testade produkter eftersom den innehåller cirka 300 mg per kilogram.

Quercetin, en av de vanligaste och mest väl undersökta flavonoiderna, finns också i naturläkemedel som ginkgo biloba och johannesört.

Om du tar quercetin som tillskott är den vanligaste dosen cirka 500 mg varje dag även om vissa människor kan ta upp till 1 000 mg dagligen.

Kosttillskott kan också ha andra ämnen, såsom bromelain eller C-vitamin, som kan hjälpa kroppen att absorbera quercetin mer effektivt. För närvarande studeras quercetin för dess fördelar i kampen mot SARS-CoV-2 och det visar identiska effekter precis som hydroxiklorokin. (Relaterat:  Bekämpa virusinfektioner med kraften av quercetin .)

Fler fynd visar fördelarna med quercetin

Quercetin kan hjälpa till att hindra frisättningen av proinflammatoriska cytokiner och histamin genom att justera kalciuminflödet in i cellen. Den balanserar mastceller och hanterar de grundläggande funktionella egenskaperna hos immunceller, hämmar en rad molekylära mål i det mikromolära koncentrationsintervallet genom att nedreglera eller undertrycka inflammatoriska vägar och funktioner.

Det fungerar också som en zinkjonofor, som är en förening som transporterar zink in i mänskliga celler. Detta är ett av systemen som kan specificera effektiviteten som ses med hydroxiklorokin, som också är en zinkjonofor. Det stärker interferonsvaret på virus, inklusive SARS-CoV-2, genom att förhindra uttrycket av kaseinkinas II (CK2), som är ett enzym som är grundläggande för att styra homeostas på cellnivå.

Modern Discontents granskning inkluderar även rapporter om kliniska prövningar kopplade till quercetin i samband med covid-19-behandling.

I den första studien, som inte testade quercetin isolerat, hade personer som fick kinindroppar och quercetin en lägre incidens av covid-19 jämfört med kontrollgruppen. I en annan studie behandlades 76 deltagare med covid med quercetin och en annan grupp på 76 patienter fick endast standardvård. Endast 9,2 procent av deltagarna från quercetingruppen behövde sjukhusvård, medan 28,9 procent lades in på sjukhus från den andra gruppen.

Det har också bekräftats att quercetin nedreglerar förmågan en cell har att generera typ 1-interferon när den attackeras av ett virus. Interferonet angriper inte viruset utan säger åt den infekterade cellen och cellerna som omger den infekterade cellen att göra proteiner som stoppar viral replikation. Kort sagt, quercetin stoppar CK2 från att blanda sig i verkan av typ 1-interferon så att celler kan ta emot signalen att stoppa viral replikation.

Quercetins vanliga antivirala kapacitet har tillskrivits tre primära verkningssätt, nämligen: bindning till spikeproteinet för att hämma dess förmåga att infektera värdceller, förhindra replikering av redan infekterade celler och minska motståndet hos infekterade celler mot behandling med antiviral medicin.

Studier bekräftar att quercetin är fördelaktigt som tilläggsterapi

Samtidigt bekräftade två nyligen publicerade studier att quercetin är fördelaktigt som tilläggsterapi i den tidiga polikliniska behandlingen av mild SARS-CoV-2-infektion.

I en studie rensade covid-patienter som fick quercetin förutom analgetika och ett antibiotikum viruset snabbare än de som bara tog analgetika och antibiotika, medan ett större antal patienter noterade minskade symtom.

I den andra studien minskade dagligt quercetintillskott under en månad frekvensen och längden av sjukhusvistelse, användningen av icke-invasiv syrgasbehandling, intensivvården och dödsfall.

De nämnda studierna visade att quercetin, med dess antivirala, anti-blodkoagulerande, antiinflammatoriska och antioxidantegenskaper, är avgörande vid behandlingen av SARS-CoV-2-infektion.

Se videon nedan för att veta mer om fördelarna med quercetin .

Den här videon är från Holistic Herbalist-kanalen på  Brighteon.com .

Följ FoodIsMedicine.com  för att veta mer om naturliga botemedel som finns i livsmedel.

Källor inkluderar :

100PercentFedup.com

MedicalNewsToday.com

FlybyNews.com

Brighteon.com

Annons