26 januari 2022 av: 

https://www.naturalnews.com/2022-01-26-black-cumin-seeds-help-shrink-kidney-stones.html

En forskare vid Massachusetts General Hospital säger att Nigella sativa (svart spiskummin) i kombination med honung är ett kraftfullt botemedel mot Wuhan-coronaviruset (Covid-19).

Dr Sohaib Ashrafs randomiserade kontrollerade studie (RCT), som fortfarande väntar på peer review, fann att behandling av covidpatienter med svarta frön, som det också kallas, tillsammans med honung hjälpte dem att återhämta sig inom sex dagar. Kontrollgruppen tog under tiden 13 dagar att återhämta sig.

Svart spiskummin och honung hjälpte också patienter att uppnå ett ”negativt” PCR-test cirka fyra dagar tidigare än patienter i kontrollgruppen som inte fick det helande medlet.

Ashrafs tidning är för närvarande tillgänglig på med Rxiv preprint-server , där ett överflöd av framväxande forskning med otroligt lovande publiceras dessa dagar.

”När Covid-19 slog till i slutet av mars stod det snart klart för oss att denna sjukdom kommer att orsaka förödelse över hela världen och kommer att fungera som en återställningsknapp för världsekonomin,” Ashraf, som också är knuten till Harvard Medical School , citeras det.

”Så vi sökte efter kliniska prövningar publicerade angående bevisad effekt av något läkemedel mot Covid-19, men tyvärr identifierade vi inget läkemedel som visat sig vara effektivt mot Covid-19.”

Ashraf och hans kollegor sökte igenom den vetenskapliga litteraturen efter allt annat där ute som är säkert och har ett brett spektrum av effekt mot virus och andra mikrober, tillsammans med antiinflammatoriska, immunmodulerande och antikoagulerande egenskaper. Detta ledde dem till honung och svart spiskummin, som Ashraf beskriver som en ”perfekt passform”.

”Vi resonerade att kombinationen skulle kunna vara mer effektiv för att dämpa sjukdomens svårighetsgrad, kontrollera virusreplikation och bota Covid-19-patienter,” förklarar Ashrafs artikel.

Naturläkemedel fungerar, även mot covid

Studien genomfördes i Pakistan och involverade 313 patienter med antingen måttliga eller svåra covid-symtom. Sådana symtom inkluderade saker som hosta, feber, ont i halsen, nästäppa och andnöd, tillsammans med lunginflammation och andnöd i de mer extrema fallen.

Ingen av de sjuka deltagarna visste om de fick svart spiskummin och honung eller placebo. Alla blev tillsagda att ta vad de fick två eller tre gånger dagligen.

Alla patienter fick också standardvård av en läkare, som inkluderade febernedsättande läkemedel, antibiotika, extra syre och till och med mekanisk ventilation om det bedömdes nödvändigt.

Vid slutet av studien upplevde honungs- och Nigella sativa -gruppen (HNS) återhämtning från symtom på antingen fyra dagar (måttliga fall) eller sex dagar (svåra fall), jämfört med 7-13 dagar för kontrollgruppen.

HNS-behandlingen visade sig också minska dödligheten hos de svåra patienterna samtidigt som den tillät 96,25 procent av måttliga patienter att återuppta normala dagliga aktiviteter dag 10. Endast 68,93 procent av kontrollgruppen återgick under tiden tillbaka till det mesta normala efter 10 dagar.

Otroligt nog rapporterades 30-dagars dödlighet till 18,87 procent i kontrollgruppen, jämfört med bara fyra procent i HNS-behandlingsgruppen.

”Vi har sett patienterna bli mirakulöst bättre med denna behandlingsregim även utanför försöket,” förklarade Ashraf vidare. ”Som ett billigt näringsämne kan detta användas ensamt eller i kombination med andra läkemedel för additiva effekter. Behandlingen kommer med stor sannolikhet att minska belastningen på hälso- och sjukvårdssystemen på ett betydande sätt.”

”Det har stor potential för kommersialisering men för att bevisa om det är det mest effektiva behandlingsalternativet som finns i världen kan vi behöva genomföra större RCT.”

Ashraf säger att hans team faktiskt planerar att genomföra ett mycket större, multinationellt försök med samma metod. Under tiden finns både svarta frötillskott och honung allmänt tillgängliga för dem som vill komma igång direkt med att stärka sitt immunförsvar.

De senaste nyheterna om covid finns på Pandemic.news .

Källor för denna artikel inkluderar:

NutraIngredients-Asia.com

Doi.org

NaturalNews.com

Annons