VAERS-data som släpptes idag visade 38 444 rapporter om biverkningar efter COVID-vacciner, inklusive 1739 dödsfall och 6 286 allvarliga skador sedan 14 december 2020.

Data som publicerades idag av Centers for Disease Control and Prevention (CDC) om antalet skador och dödsfall rapporterade till VAERS ( Vaccine Adverse Event Reporting System ) efter COVID-vacciner visade 38 444 rapporter om biverkningar sedan 14 december 2020.

Den 8 mars kontaktade försvararen CDC med frågor om hur byrån undersöker rapporter om dödsfall och skador efter COVID-vacciner. Vi tillhandahöll en skriftlig lista med frågor som ställde status för utredningar om dödsfall som rapporterats i media, om obduktioner görs, standarden för att avgöra om en skada är orsaksmässigt kopplad till ett vaccin och de kända problemen med VAERS – nämligen om vårdgivare är rapportera alla skador och dödsfall som kan vara kopplade till COVID-vaccinet, och vilka utbildningsinitiativ som finns för att uppmuntra och underlätta korrekt och korrekt rapportering. Vi bad om svar inom två dagar.

Från och med idag, 11 dagar senare, har CDC inte svarat på våra frågor. Istället när vi ringer till dem svarar de och säger: ”De har fått vårt e-postmeddelande, de kommer att eskalera det och det finns i systemet.” När vi frågade om vi kunde prata med den som granskade e-postmeddelandet fick vi veta att information inte kunde lämnas. När vi mailade dem för att följa upp fick vi inget svar.

Varje fredag offentliggör VAERS alla vaccinskaderapporter som mottagits av systemet från och med fredagen föregående vecka. De 34 444 biverkningarna som rapporterades mellan den 14 december 2020 och den 11 mars inkluderar 1 739 dödsfall och 6 286 allvarliga skador .

Den här veckans data inkluderade rapporter om 478 fall av Bells pares. Av dessa rapporterades 66 % av fallen efter Pfizer-BioNTech- vaccinationer – nästan dubbelt så många som rapporterats (36 %) efter vaccination med Moderna-vaccinet.

Det första Johnson & Johnson (J&J) COVID-vaccinet administrerades i USA den 2 mars. Den 11 mars rapporterades nio anafylaktiska reaktioner i samband med J&J: s vaccin till VAERS. Som Defender rapporterade tidigare denna månad innehåller J&J-vaccinet polysorbat 80 , känt för att utlösa allergiska reaktioner. Moderna- och Pfizer- vaccinerna innehåller polyetylenglykol (PEG), även känt för att utlösa anafylaktiska reaktioner.

I USA hade 98,2 miljoner COVID-vaccindoser administrerats från och med den 11 mars.

Från utgåvan 3/11/2021 av Vaers-data.

VAERS är den primära mekanismen för rapportering av negativa vaccinreaktioner i USA. Rapporter som lämnats till VAERS kräver ytterligare undersökning innan ett orsakssamband kan bekräftas.

För det mesta speglar dagens data trender som har uppstått sedan The Defender först började spåra VAERS-rapporter relaterade till COVID-vacciner .

Den här veckans VAERS-data visar:

  • Av de 1 739 dödsfall som rapporterades den 11 mars inträffade 30 % inom 48 timmar efter vaccination, 21 % inträffade inom 24 timmar och 46 % inträffade hos personer som blev sjuka inom 48 timmar efter att ha vaccinerats. Som jämförelse rapporterades endast 85 dödsfall under samma period efter influensavacciner.
  • Nitton procent av dödsfallen var relaterade till hjärtstörningar.
  • Femtiotre procent av de som dog var män, 44 % var kvinnor och de återstående dödsrapporterna inkluderade inte den avlidnes kön.
  • Den genomsnittliga åldern för dem som dog var 77,9 och den yngsta död var en 18-årig.
  • Per den 11 mars rapporterade 289 gravida kvinnor biverkningar relaterade till COVID-vacciner, inklusive 90 rapporter om missfall eller för tidig födsel . Inget av de COVID-vacciner som godkänts för godkännande för akut användning har bekräftats som säkra eller effektiva för gravida kvinnor, även om J&J sa tidigare i månaden att det skulle börja testa på gravida kvinnor, spädbarn och nedsatt immunförsvar.
  • Det fanns 1 689 rapporter om anafylaxi , varav 59 % av fallen hänför sig till Pfizer-BioNTech- vaccinet och 41 % till Moderna .

Den genomsnittliga dödsåldern som rapporterats förblir 77,9, men den yngsta rapporterade döden denna vecka sjönk från 23 till 18. Enligt VAERS utvecklade tonåringen trötthet, kroppssmärta och huvudvärk en dag efter att ha fått Moderna-vaccinet den 3 mars. Den 5 mars han klagade på smärta i bröstet och dog i sömnen senare samma dag.

De senaste uppgifterna inkluderar också rapporten om en 22-årig kvinna med ett ”signifikant, livslångt underliggande medicinskt tillstånd” som dog 24 dagar efter vaccinet.

Enligt CDC: s webbplats ”följer CDC upp varje dödsrapport för att begära ytterligare information och lära sig mer om vad som inträffade och för att avgöra om döden var ett resultat av vaccinet eller inte relaterat.”

Hittills är den enda informationen som CDC har publicerat relaterad till utredningen av COVID-vaccinrelaterade dödsfall och hur dessa undersökningar genomfördes en COVID-19 vaccinsäkerhetsuppdatering via den rådgivande kommittén för immuniseringspraxis (ACIP) publicerad 27 januari.

Säkerhetsuppdateringen analyserade endast de 198 rapporterade dödsfall som inträffade under den första månaden efter det att det första COVID-vaccinet administrerades i USA. Det är okänt om CDC har undersökt någon av de 1541 rapporterade dödsfallet sedan eller, om utredningar genomfördes, vad resultaten visade.

Den 16 mars rapporterade The Defender att mer än 20 länder avbröt användningen av AstraZenecas COVID-vaccin efter rapporter om blodproppar, vissa resulterade i dödsfall, hos friska människor som fick vaccinet. Världshälsoorganisationen (WHO) sa att en pågående analys av dess vaccinrådgivande kommitté inte hade fastställt en orsakssamband mellan vaccinet och blodproppar och att länderna bör fortsätta använda det.

Den 18 mars offentliggjorde Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) resultaten av sin undersökning av AstraZeneca-vaccinet. EMA sa på torsdag att vaccinet ”kan vara förknippat med mycket sällsynta fall av blodproppar”, men myndigheten anser fortfarande att det är ”säkert och effektivt” och länder bör fortsätta att använda det.

EMA bestämde att AstraZenecas vaccin inte var associerat med en ”övergripande risk” för blodproppar hos de vaccinerade och det fanns inga bevis för ett problem relaterat till specifika satser av vaccinet eller tillverkningsställen, rapporterade The Defender.

Enligt Reuters återupptog ungefär ett dussin länder användningen av AstraZenecas COVID-vaccin idag, inklusive Tyskland, Indonesien och Frankrike eftersom EU och brittiska tillsynsmyndigheter sa att fördelarna uppväger alla risker för potentiella blodproppar. AstraZenecas vaccin är ännu inte godkänt för akut användning i USA

Den 18 mars rapporterade The Defender att Pfizers ekonomichef berättade för analytiker och investerare under ett nyligen intäktssamtal att företaget planerar att förvandla sitt COVID-vaccin med det tyska företaget BioNTech till en ännu större kassako när pandemin slutar.

Pfizers vaccin är redan det näst högsta intäktsgenererande läkemedlet i världen. Vaccinproducenten förväntar sig intäkter på 15 miljarder dollar 2021 baserat på nuvarande kontrakt för sitt COVID-vaccin , men det antalet kan fördubblas eftersom Pfizer säger att det potentiellt kan leverera 2 miljarder doser i år.

Läckade dokument som erhållits som ett resultat av en cyberattack på EMA och granskade av BMJ avslöjade att regulatorer hade stora bekymmer över oväntat låga mängder intakt mRNA i satser av Pfizers COVID-vaccin som utvecklats för kommersiell produktion, som rapporterades denna vecka av The Defender .

Ett läckt e-postmeddelande identifierade ”en signifikant skillnad i% RNA-integritet / trunkerad art” mellan de kliniska satserna och de föreslagna kommersiella satserna – från cirka 78% till 55%. Pfizer tillverkade inte vacciner enligt de förväntade specifikationerna, och effekterna av denna förlust av RNA-integritet på säkerhet och effekt av vaccinet identifierades inte, enligt e-postmeddelandet. EMA svarade genom att lämna in två ”stora invändningar” till Pfizer, tillsammans med en mängd andra frågor som den ville ta upp. Det är oklart om byråns bekymmer var uppfyllda.

Barnhälsoförsvaret ber alla som har upplevt en biverkning, mot vilket vaccin som helst, att lämna in en rapport enligt dessa tre steg .

Annons