4 januari 2023
Dr. Joseph Mercola

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2023/01/04/covid-vaccine-shingles.aspx?ui=ae52def4047b28e6db9f70c188470615aa128943229cf8be57252b8032978d4f&sd=20210220&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1ReadMore&cid=20230104_HL2&cid=DM1320275&bid=1686381006

BERÄTTELSE I ETT ÖGONKAST

  • Enligt en nyligen genomförd fallstudie var ihållande bältros efter jab associerad med närvaron av covid jab spike protein i den drabbade huden. Forskarna spekulerar i att COVID-stöten kan inducera ihållande bältrosreaktivering genom att störa immunsystemet
  • En annan studie beskriver fallen av sex patienter med autoimmuna inflammatoriska reumatiska sjukdomar som utvecklade bältros kort efter sina Pfizer-stick. Ingen av de friska kontrollerna utvecklade bältros efter jab
  • En systematisk genomgång drog också slutsatsen att covid-jab ökar risken för bältros reaktivering om du har haft det tidigare eller har känt riskfaktorer för det
  • Covid-skotten dämpar ditt medfödda immunförsvar genom att hämma interferonvägen typ 1, som är det första svaret på alla virusinfektioner. Typ-1 interferon håller också latenta virus i schack, så om din interferonväg undertrycks kan latenta virus börja dyka upp
  • Typ 1-interferon undertrycks av stickan eftersom det svarar på viralt RNA, och viralt RNA är inte närvarande i covid-sprutan. RNA:t modifieras för att se ut som mänskligt RNA, så interferonvägen utlöses inte

Enligt en nyligen genomförd fallstudie 1 publicerad i Journal of Cutaneous Immunology and Allergy, var persistent post-jab bältros, aka herpes zoster, en infektion orsakad av varicella zoster-viruset, associerad med närvaron av covid jab spike protein i den drabbade huden . Som förklarat av författarna: 2

”Sedan kampanjen för vaccination mot COVID-19 startade har en mängd olika hudbiverkningar efter vaccination dokumenterats över hela världen. Varicella zoster-virus (VZV) reaktivering var enligt uppgift den vanligaste kutana reaktionen hos män efter administrering av mRNA COVID-19-vacciner, särskilt BNT162b2.

En patient, som hade ihållande hudskador efter BNT162b2-vaccination i … över 3 månader, undersöktes för VZV-virus och eventuell inblandning av vaccinhärlett spikprotein… Slående nog är det vaccinkodade spikeproteinet från COVID-19-viruset uttrycktes i vesikulära keratinocyter och endotelceller i dermis.”

COVID Jab försämrar din immunfunktion

Forskarna spekulerar i att COVID-stöten kan inducera ihållande bältrosreaktivering genom att ”störa immunförsvaret.” Hur ditt immunsystem störs av covid-skotten är ämnet för MIT-forskaren Stephanie Seneffs artikel 3 ”Medfödd immunsuppression av SARS-CoV-2 mRNA-vaccinationer: The Role of G-quadruplexes, Exosomes and MicroRNAs”, skriven tillsammans med Drs. . Peter McCullough, Greg Nigh och Anthony Kyriakopoulos.

I den beskriver de hur covid-skotten undertrycker ditt medfödda immunförsvar genom att hämma interferonvägen av typ 1, som är det första svaret på alla virusinfektioner.

När en cell invaderas av ett virus frisätter den typ 1-interferon alfa och beta. Båda dessa molekyler fungerar som signalmolekyler som talar om för cellen att den har blivit infekterad. Det i sin tur startar immunsvaret och sätter igång det tidigt i virusinfektionen.

Interferon av typ 1 håller också latenta virus i schack, så om din interferonväg undertrycks kan latenta virus börja dyka upp. Den amerikanska databasen Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) avslöjar att många som har blivit påkörda rapporterar den här typen av infektioner. Tillsynsmyndigheter i Europeiska unionen varnar också för att upprepade covid-skott kan försvaga den övergripande immuniteten. 4

Hur undertrycks typ-1 interferon av stickan? Det undertrycks eftersom interferon av typ 1 svarar på viralt RNA, och viralt RNA är inte närvarande i covid-sprutan. RNA:t modifieras för att se ut som mänskligt RNA, så interferonvägen utlöses inte. Ännu värre är att interferonvägen undertrycks aktivt av mikroRNA i sprutan, vilket begränsar din förmåga att bekämpa alla virus. Det öppnar också dörren för latenta virus att återaktiveras.

I fallstudien ovan hade patienten fått en dos av Pfizers mRNA-spruta 13 dagar före bältrosutbrottet och en andra dos åtta dagar efter, vilket fick forskarna att misstänka att det fanns ett samband mellan utbrottet och skotten.

COVID Jab och bältros hos immunsupprimerade

På liknande sätt, en studie 5 , 6 publicerad i april 2021 detaljerade fall av sex patienter med autoimmuna inflammatoriska reumatiska sjukdomar som utvecklade bältros kort efter sina Pfizer-stick.

”Säkerhetsprofilen för mRNA-baserade vacciner hos patienter med autoimmuna inflammatoriska reumatiska sjukdomar (AIIRD) är okänd,” noterade författarna. 7 ”Syftet med denna rapport är att öka medvetenheten om reaktivering av herpes zoster (HZ) efter BNT16b2 mRNA-vaccination hos patienter med AIIRD.”

Studien fann att herpesinfektion förekom hos 1,2 % av AIIRD-patienter som fick sprutan (sex av 491), jämfört med ingen bland kontrollerna. Fem av dem utvecklade bältros för första gången i sitt liv en kort tid efter sin första dos av Pfizer. En fick det efter sin andra dos.

Som noterats av författarna har immunsupprimerade patienter, inklusive patienter med AIIRD, prioriterats för COVID-jab, även om immunsupprimerade patienter uteslöts från de kliniska prövningarna. Det faktum att 1,2 % av immunförsvagade patienter utvecklade bältros, medan ingen av de friska kontrollerna drabbades av detta öde, visar hur viktigt det är att inte begränsa kliniska prövningar till de friskaste bland oss.

Patogena mekanismer

När det gäller mekanismerna erbjöd forskarna följande: 8

”Möjliga mekanismer som kan förklara den patogenetiska kopplingen mellan mRNA-COVID19-vaccination och HZ-reaktivering är relaterade till stimulering av medfödd immunitet genom toll-liknande receptorer (TLR) 3,7 av mRNA-baserade vacciner. TLR-signalering har varit inblandad under reaktivering av herpesvirus, en process som är nödvändig för att dessa virus ska behålla sig själva i värden.

Defekter i TLR-uttryck hos patienter som lider av sjukdomar orsakade direkt av herpesvirusinfektion framhäver vikten av dessa signalvägar under infektion och eventuell sjukdomsprogression.

Vaccinet stimulerar induktion av typ I INFs [typ 1 interferon] och potenta inflammatoriska cytokiner, som sätter igång T- och B-immunsvar men kan negativt påverka antigenuttryck som potentiellt kan bidra till HZ-reaktivering.”

COVID Jab ökar risken för att bältros återaktiveras

En systematisk översikt 9 publicerad i november 2021 drog också slutsatsen att COVID-jab ökar risken för att bältros återaktiveras om du har haft det tidigare eller har kända riskfaktorer för det. Femtiofyra fall med 27 män och 27 kvinnor hade rapporterats vid tillfället och ingick i granskningen. Som noterats av författarna: 10

”Det fanns fall med kända riskfaktorer för herpes zoster, som inkluderade ålder över 50 år (n = 36), immunologiska störningar (n = 10), kronisk sjukdom (n = 25), metabolisk störning (n = 13), malignitet (n = 4) och psykiatrisk störning (n = 2).

Medelperioden (SD) mellan utveckling av herpes zoster och covid-19-vaccination var 7,64 (6,92) dagar. Majoriteten av fallen kom från höginkomst- och/eller medelinkomstländer. 86,27 % av fallen av HZ rapporterades på grund av mRNA-vaccin. Trettiosex patienter 36/45 (80 %) utvecklade herpes zoster efter primingdosen av covid-19-vaccin bland dem som fick mRNA-vaccin.

Vi kunde inte fastställa en säker koppling men det kan finnas ett möjligt samband mellan covid-19-vaccin och bältros. Storskaliga studier kan hjälpa till att förstå orsak-verkan-sambandet.”

Bältros rapporter i VAERS

När man tittar på VAERS, den 16 december 2022, fanns det 15 225 rapporter om bältros efter covid-skakandet. 11 De flesta fall (för vilka ålder anges) har inträffat hos yngre individer mellan 25 och 51 år, vilket är yngre än normalt. Det finns till och med 170 fall hos 12- till 25-åringar.

Pfizer-skottet har mer än dubbelt så många bältrosrapporter förknippade med det än Moderna, och det finns mer än dubbelt så många rapporter från kvinnor än män.

bältros fall efter covid-vaccin efter åldersdiagram

Kan VAERS-data påvisa kausalitet?

En person som har tagit en stark ställning mot påståendet att VAERS-data inte kan berätta något om orsakssamband är Steve Kirsch, verkställande direktör för Covid-19 Early Treatment Fund. I videon ”Vaccine Secrets: COVID Crisis” 12 hävdar han att VAERS verkligen kan användas för att fastställa kausalitet.

Det är viktigt att inse att idén att VAERS inte kan visa kausalitet är en del av hur och varför CDC kan hävda att ingen av dödsfallen kan tillskrivas COVID-skottet. Kirsch hävdar att denna premiss faktiskt är felaktig och att orsakssamband kan fastställas med hjälp av VAERS data. 

För att bevisa sin poäng ger Kirsch följande analogi: Antag att du ger ett tvådosvaccin. Efter den första dosen händer ingenting, men efter den andra dosen dör människor inom 24 timmar efter en djup ventrombos (DVT).

När du tittar på VAERS-data, vad du skulle hitta är inga rapporter associerade med den första dosen, och ett utslag av dödsfall efter den andra dosen, allt inom samma tidsram och med samma dödsorsak.

Enligt CDC kan du inte tillskriva något orsakssamband alls från det. För dem är det bara en slumpmässig chans att alla dog efter den andra dosen, och av samma tillstånd, och inte den första dosen eller av ett annat tillstånd.

Kirsch hävdar att kausalitet verkligen kan identifieras från denna typ av data. Det är väldigt svårt att komma på en annan förklaring till varför människor – många som är unga, vid perfekt hälsa utan några predisponerande tillstånd – dör exakt 24 timmar efter sin andra dos. Det är till och med svårt att komma på en annan förklaring till människor som har underliggande tillstånd.

Till exempel, är det rimligt att anta att personer med, säg, odiagnostiserade hjärtsjukdomar, skulle dö av DVT exakt 24 timmar efter att ha fått en andra dos av vaccin? Eller att personer med odiagnostiserad diabetes skulle dö av DVT exakt 24 timmar efter sin andra dos?

Varför inte efter den första dosen, eller två månader efter den andra dosen, eller något annat slumpmässigt antal timmar eller dagar, eller för annan slumpmässig dödsorsak? Varför skulle människor slumpmässigt dö av samma tillstånd vid exakt samma tid, upprepade gånger?

Som ett tidig varningssystem är VAERS som ett minimum utformat för att flagga potentiella orsakssamband. Det är genom att leta efter upprepade mönster av biverkningar som du skulle börja identifiera ett potentiellt problematiskt vaccin.

När ett mönster har identifierats – och det går inte att förneka att dödsfall inom 24 timmar till en vecka är ett mönster för covid-skotten – bör en utredning inledas. Men ingen sådan undersökning har inletts av covid-jabs. Tydliga mönster ignoreras helt enkelt.

Att ignorera varningsskyltar gör inte skotten säkra

Som ett system för tidig varning presterar VAERS som avsett, trots allvarlig underrapportering (CDC publicerade till och med en artikel där de medgav att covid jab-biverkningar hos barn är underrapporterade med en faktor 6,5 13 ). Det är uppföljningen som saknas.

Men brist på utredning och uppföljning är inget bevis på att skotten inte kan orsaka problem, varav ett är reaktivering av latenta virus som bältros. Även om jag inte tror att dessa skott är fördelaktiga för någon, om du har en historia av latent infektion, var medveten om att skottet kan orsaka en uppblossning.

Var också medveten om att att ha ett nedsatt immunförsvar kommer att göra dig mer benägen inte bara för covid-19 utan även hur många andra virus- och bakterieinfektioner som helst, plus kroniska sjukdomar som cancer.

Annons