OCTOBER 9, 2022
https://thenutritionwatchdog.com/hydrogen-peroxide-for-teeth-whitening-hair-and-more/?utm_source=paid&utm_campaign=hydrogenperoxide

Av Katherine Marko,  TheAlternativeDaily.com

När jag var tonåring var väteperoxid mitt bästa tandblekningsmedel och något jag sprayade på mitt hår för att få den där ”solkyssta” looken. Flera år senare kan man fortfarande hitta en flaska i mitt medicinskåp som ett billigt sätt att bleka tänder och desinficera skärsår och skrubbsår .

Vad är väteperoxid?

Väteperoxid (H2O2) är en ljusblå vätska, som verkar färglös och är något mer trögflytande än vatten. Det är en svag syra som består av väte och syre och ett starkt oxidationsmedel som ofta används som rengöringsmedel. När den används lokalt, skummar och brusar väteperoxid på grund av enzymet katalas, enligt Medical Daily . Denna reaktion har en blekande och desinficerande effekt som fungerar för flera tillämpningar.

Ta bort öronvax

Alla människor och andra däggdjur har öronvax. Den består av utgjutna hudceller, hår och sekret från körtlar i den yttre hörselgången. Även om det är tjockt, tjänar det sitt syfte. Nämligen att skydda hörselgången mot bakterier, svampar och vatten. Men för mycket öronvax kan få dina öron att kännas fulla, vilket påverkar din hörsel.

Även om de flesta experter är överens om att det inte är helt nödvändigt att ta bort öronvax, kanske du ändå vill rengöra dina öron gång på gång. Problemet är att genom att rota runt i hörselgången med en Q-tip faktiskt kan köra vaxet längre in. Så istället för att rensa örat fastnar vaxet. Som ett resultat byggs vaxet upp ovanpå det, vilket skapar en farlig blockering eller ”påverkan”, enligt NYU Otologist Dr. Erich Voigt, för businessinsider.com .

Väteperoxid kan säkert ta bort öronvax uppbyggnad, enligt PubChem . De flesta receptfria droppar för borttagning av vax innehåller i princip olja och peroxidlösningar. Väteperoxid frigör syre i örat och skummar, vilket gör att öronvax mjuknar upp och lossnar. För att använda väteperoxid hemma, lägg dig helt enkelt på sidan, med ena örat uppåt, säger Healthline . Använd en pipett för att droppa en eller två droppar peroxid i örat. Håll dig stilla i fem minuter och sätt dig sedan upp. Blotta ytterörat med en vävnad för att absorbera all vätska som kommer ut. Och upprepa sedan processen på det andra örat.

En metod som jag föredrar är att använda en Q-tip – indränkt i väteperoxid – för att administrera den i mitt öra. Jag trycker inte in det i hörselgången, utan låter det bara sitta i öronöppningen och låter det försiktigt droppa in. Efter ungefär någon minut senare torkar jag mitt öra med en näsduk.

Bleka håret

Väteperoxid är ett blekmedel som har använts för att göra håret ljusare i flera år. Peroxid tränger in i hårstrået och tar bort hårets naturliga pigment – därav uttrycket ”peroxidblond”.

Här är vad jag brukade göra för att lätta upp mina lockar. Späd helt enkelt en del av tre procent väteperoxid med en del vatten och häll den i en sprayflaska. Blöt håret och spraya sedan lösningen på hela huvudet eller bara de hårstrån du vill göra ljusare. Kamma sedan igenom det. Att föna håret kommer att påskynda effekten. Tvätta sedan håret och djupkonditionera det för att förhindra uttorkning. Detta kommer inte att ge dig en peroxidblond look, men det kommer att ge dig mer naturliga höjdpunkter. 

Sårläkning

Till skillnad från att använda alkohol för att desinficera ett sår, kommer användningen av peroxid definitivt att ta bort ”aj”-faktorn från ekvationen. Väteperoxid rengör sår genom att fukta och lossa torkat blod och eventuell smuts i såret. Det tar också bort död vävnad. Peroxid skummar vid kontakt och det brus som produceras hjälper till att mekaniskt rengöra såret. Det är av denna anledning som du bör ha en flaska i din första hjälpen-låda för att rengöra ett sår när inget rent vatten finns tillgängligt.

Men här är grejen : enligt Science kan det också förstöra cellerna som kallas fibroblaster, som återuppbygger bindväven för att läka såret. Så av denna anledning rekommenderas det inte för långvarig användning. Dessutom, även om väteperoxid används i stor utsträckning som ett antibakteriellt medel, är dess effektivitet uppe för debatt. Vissa typer av bakterier, som stafylokocker, har ett enzym som kallas katalas, som bryter väteperoxid till vatten och syre, vilket faktiskt späder ut det.

Forskning publicerad i PLOS tittade på effektiviteten av väteperoxid på sårläkning. I överensstämmelse med tidigare studier fann forskare att sår uppvisar en positiv effekt när de behandlas topiskt med peroxid. Men endast när en lägre koncentrationer användes. Därefter försenade högre koncentrationer faktiskt läkningen. Så, för att rengöra och främja läkning  av sår, håll dig till den lägre (tre procent) lösningen, som vanligtvis finns på apoteket.

Bleka tänderna

Det viktigaste folk vill förändra med sitt leende är vitheten på deras tänder, föreslår en undersökning gjord av Kelton Global för American Academy of Cosmetic Dentistry  (AACD). Och nästan 100 procent av de tillfrågade tror att ett stort leende är en av deras viktigaste ”sociala tillgångarna”. Men varför betala hundratals dollar för att bleka dina tänder när du kan få samma resultat för små slantar? Faktum är att även professionellt applicerade tandblekningsprodukter som används av tandläkare innehåller väteperoxid.

Men dessa peroxidkoncentrationer sträcker sig från 25 till 40 procent och används ibland tillsammans med ett ljus eller laser, som är tänkta att påskynda eller aktivera blekningsprocessen. Men enligt American Dental Association rapporterar de flesta studier att det inte finns någon ytterligare långsiktig fördel med ljusaktiverade system.

Väteperoxid och bakpulver tandblekningsmedel

skapa en enkel blekningslösning med väteperoxid och bakpulver för att försiktigt ta bort fläckar. Här är vad du behöver:

Ingredienser

  • 2 msk. Väteperoxid
  • 1 msk. bikarbonat

Utrustning

  • Liten skål
  • Sked
  • Tandborste

Instruktioner

  1. Tillsätt väteperoxid och bakpulver i en liten skål. Rör ihop till en pasta.
  2. Doppa din tandborste i blandningen och börja borsta.
  3. Låt pastan sitta kvar på tänderna i ungefär en minut och skölj sedan noggrant.

Jag använder personligen denna hemgjorda blekningspasta, men bara en eller två gånger i månaden. Om du har mycket dåliga fläckar på dina tänder, kan du använda det först en gång i veckan tills du märker en förbättring. Oftare, dock, och bakpulver kan bryta ner emaljen med tiden, vilket orsakar känslighet. Och självklart, se till att behålla din vanliga munvård.

På tal om bakpulver…

Min vän Susan Patterson skrev en hel bok som heter The Baking Soda Secret, och hon vill skicka den till dig  GRATIS !

* Hur man använder bakpulver som en naturlig ersättning för många produkter som för närvarande finns i ditt hem som deodorant, tandkräm och till och med rengöringsprodukter.

* Det exakta receptet hon använder för att göra  hälsosamma, energifyllda måltider.

* Hur man  lugnar hud irriterad av eksem, insektsbett, bistick och mer.

* En  kraftfull influensabekämpande tonic  som kan hjälpa till att fördriva symtomen på några timmar.

* Otaliga skönhetstips inklusive  hårsköljning, ansiktsmask och mörkfläckborttagningsmedel.

Allt detta och mycket mer!

Men, som jag sa, du måste skynda dig eftersom hon bara har en handfull av dessa kvar och om du inte bekräftar din adress kommer din bok att skickas till en annan lycklig individ som omedelbart kommer att börja förbättra sin fysiska, mentala och hemhälsa med Bikarbonat!

Klicka här för att göra anspråk på din GRATIS Boka nu  (behöver leveransadress)

Annons