Bild: Piffa upp ditt liv: Använd kanel för att förbättra din hälsa

26 januari 2022 av: 

https://www.naturalnews.com/2022-01-26-use-cinnamon-to-improve-your-health.html

Kanel är känt för att ha medicinska egenskaper och har använts i stor utsträckning för  behandling och förebyggande av vissa sjukdomar och åkommor. Denna traditionella medicin är effektiv för att hantera blodsocker, lindrar matsmältningsbesvär, sänker blodtrycket och mer.

Det finns två typer av kanel: Ceylonkanel och kinesisk kanel.

Ceylonkanel, även kallad äkta kanel, är rik på antioxidanter som hjälper din kropp att neutralisera fria radikaler och minska risken för hälsotillstånd som cancer, hjärtsjukdomar och diabetes. Kinesisk kanel, å andra sidan, används normalt som smakämne för konfektyr, desserter, bakverk och kött. (Relaterat:  Hälsofördelar med kanel: Vad är skillnaden mellan Ceylon och kassiakanel? )

Hälsofördelar med kanel

Kanel erbjuder följande hälsofördelar när den används eller konsumeras regelbundet:

Bekämpar bakterier, svampar och virus – Kanel har använts för att bekämpa bakterier, svampar och virus i det gamla Kina. Kanelbark innehåller eteriska oljor som ger den dess distinkta smak och doft. Kanelaldehyd, den aktiva komponenten i eterisk olja från kanelbark, har svampdödande, antibakteriella och antivirala egenskaper.

Har antiinflammatoriska och antioxiderande egenskaper –  Kanel innehåller stora mängder kraftfulla antioxidanter som kallas polyfenoler, som kan skydda kroppen från oxidativ stress. Det har också antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att förebygga sjukdomar.

Har prebiotiska egenskaper –  Kanel kan främja tillväxten av goda tarmbakterier, vilket kan hålla de dåliga i schack. Att lägga till kanel i din kost kan också förbättra hälsan i matsmältningskanalen.

Minskar blodtrycket  – Vissa studier tyder på att kanel kan hjälpa till att sänka högt blodtryck genom att slappna av i blodkärlen . Detta hjälper till att förbättra blodcirkulationen och håller hjärtat friskt.

Lindrar matsmältningsbesvär –  Kanel används i österländsk och västerländsk medicin som ett botemedel mot mag-tarmproblem. I gamla tider använde människor kanelbarkolja för att behandla matsmältningsobalanser, metabolt syndrom och irritabel tarm.

Minskar risken för hjärt-kärlsjukdom – Vissa studier tyder på att kanel kan bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar. En särskild studie fann att konsumera en halv tesked kanel varje dag kan minska nivåerna av dåligt kolesterol (lågdensitetslipoprotein) samtidigt som det håller nivåerna av bra kolesterol (högdensitetslipoprotein) stabila.

Minskar risken för typ 2-diabetes   Vissa studier tyder på att kanel kan hjälpa till att hantera blodsockernivåerna genom att öka insulinkänsligheten . Det betyder att kanel kan förbättra cellers förmåga att ta upp glukos från blodet.

Hjälper till att skydda mot cancer – En studie utförd på möss med tjocktarmscancer visade att kanelmaldehyd i kanel är en potent hämmare av cancercelltillväxt. Enligt rapporten hjälpte kanelaldehyd celler att bekämpa cancerframkallande ämnen via avgiftning och reparation.

Stödjer hjärnans hälsa – Flera studier har visat att kanel kan hjälpa till att behandla neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons sjukdom och Alzheimers sjukdom genom att skydda hjärnans nervceller från fria radikaler. Kanel har också rapporterats förbättra kognitiv funktion och motorisk funktion genom att normalisera nivåerna av signalsubstanser hos individer som är benägna att utveckla Parkinsons. Kanel innehåller två föreningar som är ansvariga för att hämma uppbyggnaden av skadliga proteiner i hjärnan.

Det finns olika sorter av kanel som du kan köpa i mataffärer. Innan du använder starkare versioner av kanel, se till att konsultera en naturläkare för att kontrollera eventuella biverkningar. Även om det i allmänhet är säkert för kortvarig användning, kan vissa människor utveckla en allergisk reaktion mot kanel. Den innehåller också en kemikalie som kallas kumarin, som kan vara skadlig för personer med leversjukdom.

För att behålla din kanel längre, förvara den i en lufttät behållare. Hel kanel håller sig i cirka ett år, men mald kanel börjar tappa sin smak inom några månader. Se till att använda din kanelkrydda eller lägg till sista förbrukningsdatum för säkerhets skull.

Få mer information om fördelarna med kanel och andra kryddor på FoodCures.news .

Källor inkluderar:

Hillsborough-Homesteading.com

Healthline.com 1

Healthline.com 2

Business-Standard.com

Health.Harvard.edu

Annons