I Howard Springs i norra Australien har ett interneringsläger uppförts med plats för 2 000 individer. Dit förs personer som anses utgöra en smittorisk.

2021-12-18
https://checkfact.org/vittnesmal-inifran-australiensisk-karantansanlaggning/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=de-senaste-newsletter-total-inlaggen-fran-checkfact-org_1

Ett av Australiens nya isoleringsläger finns utanför Howard Springs i norra Australien. Myndigheterna använder bland annat avancerad kameraövervakning för att spåra medborgarna som varit nära någon som testat positiv för covid-19. Dessa personer riskerar att hamna i isoleringslägret i flera veckor.

Regelbunden testning görs i lägret och den som bryter mot regler och restriktioner riskerar motsvarande 30 000 kr i böter eller förlängd vistelse.

Ingen hänsyn tas till om du har engagemang som du tvärt måste lämna vid placeringen i lägret. Kanske blir du av med arbetet efter några veckors oplanerad frånvaro. Regelbunden testning görs och den som bryter mot regler och restriktioner under vistelsen riskerar motsvarande 30 000 kr i böter eller förlängning av vistelsen.

26-årige Hayley Hodgson flyttade från Melbourne till Darwin för att komma bort från de eviga nedstängningarna som Melbourne haft senaste månaderna. Men i stället fann hon sig snart inlåst i ett covid-interneringsläger, trots att hon inte ens bar på viruset.

I videon nedan intervjuas hon kort efter att hon återvänt från en 14-dagars vistelse i lägret:

Annons