Med sin totala kroppshälsofrämjande potential är denna superfood uppskattad i många delar av världen och av FN och NASA. Ta reda på hur du kan dra nytta av dess fördelar också.

 

 

Dr. Mercola
https://products.mercolamarket.com/spirulina/?ui=ae52def4047b28e6db9f70c188470615aa128943229cf8be57252b8032978d4f&sd
=20210220&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=dpe2ReadMore&cid
=20210327&mid=DM841396&rid=1117832630

I korthet

 • Organisk Spirulina, som är formulerad från organisk helmatspirulina, kan hjälpa till att stödja ett normalt immunsvar, normalt inflammatoriskt svar, hjärthälsa och hjärthälsa samt skydda mot oxidativ stress och mer. *
 • Ett starkt fytonäringsämne som exklusivt finns i Organic Spirulina , hjälper phycocyanin till att främja skapandet av de röda blodkropparna som syresätter din kropp och vita blodkroppar som utgör ditt cellulära immunsystem*
 • USDA Certified Organic, vår formel undviker syntetiska bekämpningsmedel, herbicider och genetiskt modifierade (GE) ingredienser.

Om du äter en genomsnittlig svensk diet kommer du troligen att missa en av naturens största källor till extraordinär näring.

Till skillnad från vanliga växter som du kan odla i din trädgård är denna ”superfood” en form av blågröna alger som växer i varmt, färskt och saltvatten.

Olika sorter av alger pryder borden i många länder, särskilt Japan, där människor konsumerar mer av det än någon annanstans i världen.

Denna speciella enkla, encelliga, blågröna alga fick sitt namn från det latinska ordet för helix, vilket betyder spiral, på grund av dess vårliknande fysiska egenskaper. Dess vetenskapliga namn är Arthrospira platensis och tillhör familjen cyanobakterier.

Denna supermat för alger är spirulina, och forskare har hyllat sina många påstådda fördelar för total kroppshälsa. *

Medan denna liknar havsgrönsaker, som dulse, kelp, nori, kombu, arame, wakame och chlorella, har spirulina visat sig vara lättare smältbar och har större näringsämnesbiotillgänglighet.


Superfood för att hjälpa till att begränsa världens hunger och näring av astronauter


Användningen av spirulina som matkälla går tillbaka till Tchad (Afrika) på nionde århundradet.

Man tror också att spirulina användes av aztekerna i Mexiko från 1500-talet. Spansk conquistador och upptäcktsresande, Hernan Cortes, sägs ha köpt torkade kakor, kallade ”dihe”, för sina soldater som tillverkades av spirulina skördade i Lake Texcoco-regionen i Mexiko.

Spirulina kom dock inte i kommersiell produktion förrän på 1970-talet, då ett franskt företag startade den första storskaliga spirulina-produktionsanläggningen. Inom några år började Amerika och Japan producera sina egna.

Idag, på grund av sin näringsprofil och unika förmåga att motstå extrema temperaturer och försummelse, anses spirulina vara en hållbar matkälla med potential att dämpa världshungern.

Faktum är att FN har identifierat spirulina som en primär ingrediens i kampen mot undernäring över hela världen.

Spirulina är så näringstätt, att NASA och Europeiska rymdorganisationen har undersökt fördelarna med att integrera spirulina i astronauternas dieter på rymdskepp och möjliga uppdrag till Mars. Det är inte konstigt att spirulina är en supermat som vi alla bör vara uppmärksamma på.


Den nästan perfekta hela maten med protein och hälsosamma fytonäringsämnen


En av spirulinas speciella egenskaper är dess proteininnehåll. Det är en av de högsta, mest smältbara källorna till ”komplett” protein. Jämfört med rött kött, vars proteininnehåll är cirka 27 % av dess totala vikt, är spirulina 50 till 70 %, som innehåller alla essentiella aminosyror. Det är också en källa till kolhydrater, som utgör 15 till 20 % av algens vikt.

Dessutom ligger inom spirulinas djupa, mörka färg ett imponerande utbud av fytonäringsämnen:

 • 18 olika aminosyror, inklusive alla essentiella
 • Vitaminerna A, B och K
 • Mineraler, inklusive kalcium, järn, magnesium, selen, kalium och zink
 • Sulfolipider och antioxidantenzym Superoxiddismutas (SOD)
 • Gamma-linolensyra (GLA), en viktig fettsyra
 • Metallotionföreningar, metallbindande proteiner
 • Antioxidant klorofyll och karotenoider
 • Phycocyanin, ett pigmentproteinkomplex från phycobiliprotein-familjen

Spirulina är en av de högsta källorna för fytopigment, såsom phycocyanin och beta-karoten. Av alla fytopigment som finns i spirulina finns det särskilt ett som genererar stort intresse bland forskare …


Djupt inne i rå Spirulinas rika blågröna färg ligger potenta hälsobärande näringsämnen *


Spirulina är särskilt känt bland forskare för sitt anmärkningsvärda phycocyanininnehåll, det pulserande fytopigmentet som ger rå spirulina sin naturliga blåaktiga nyans.

Studier visar att phycocyanin kan ha flera hälsofördelar, såsom stöd för hjärna- och hjärthälsa, skydd mot oxidativ stress och främjande av ett hälsosamt immunsystem. *

Phycocyanin finns uteslutande i spirulina – och det är rikligt och utgör cirka 16% av växtens totala vikt.

Plus, phycocyanin stöder regenerering av stamceller, särskilt i benmärg, den svampiga vävnaden inuti några av dina ben och blodkroppar. * Det stöder skapandet av de röda blodkropparna som syresätter din kropp och de vita blodkropparna som utgör ditt cellulära immunförsvar.*

Djur- och mänsklig forskning tyder på att phytonutrients in spirulina, tillsammans med kraftfull phycocyanin, erbjuder många potentiella fördelar för kroppens hälsa, inklusive stöd för:

 • Normalt immunsvar. *
 • Optimal kardiovaskulär (hjärt-) hälsa. *
 • Hjärnans och nervsystemets hälsa. *
 • Friska ben och märg. *
 • Tillväxt av fördelaktiga tarmbakterier för matsmältningen. *
 • Förbättrad cellulär återhämtning efter träning. *
 • Triglycerid- och kolesterolnivåer som redan ligger i det normala intervallet. *
 • Blodtrycksnivåer som redan ligger inom det normala intervallet. *
 • Blodsockernivåer som redan ligger inom det normala intervallet. *
 • Muskelstyrka, uthållighet och energi. *
 • Normalt inflammatoriskt svar. *
 • Normal avgiftning. *

Varför hela livsmedelsnäring bör vara högst upp på din lista


När vi rekommenderar ett tillskott anser vi att det är viktigt att använda ett som härrör från högkvalitativa hela livsmedel. Detta hjälper till att säkerställa att du får majoriteten av de kofaktorer och enzymer som finns naturligt i maten tillsammans med vitaminer och mineraler.

Till skillnad från de flesta kommersiella kosttillskott tillverkade av isolerade, laboratorietillverkade vitaminer och mineraler, bereds hela kosttillskott på ett sätt som skyddar deras näringsvärde. Du får dem som naturens syfte – med fördelarna med hela maten.

Spirulina är en kraftfull supermat full av potentiella fördelar för hela kroppen. och är lätt tillgänglig idag, både online och i hälsokostaffärer.

Men många undviker spirulina på grund av dess starka algdoft och smak. Det tillsätts vanligtvis till smoothies och gröna drycker, och smaken av spirulina är svår att maskera. Antingen älskar du det eller inte.

Ett annat alternativ är att inkludera generösa mängder havsgrönsaker som kombu, arame, dulse, kelp, nori eller wakame i din dagliga kost, precis som 95 % av den japanska befolkningen.

Så hälsosam som spirulina, kelp och andra havsgrönsaker kan vara, här är ett försiktighetsord om du bestämmer dig för att inkludera dem i din kost.

Precis som att äta lite fisk kan påverka din hälsa negativt som ett resultat av tungmetall och kemisk förorening, är de flesta havsgrönsaker och många naturliga spirulina-källor nu också orena.

Dessutom har många havsgrönsaker visat sig innehålla brom, ett ämne som är mycket giftigt för mänsklig vävnad, istället för jod.

Och sedan kärnkraftsincidenten i Fukushima är det smart att undvika havsgrönsaker, inklusive spirulina och kelp, från Japan och närliggande vatten som skördats efter den 1 mars 2011, eftersom de fortfarande kan vara förorenade med strålning.

Även sötvattenalger, som spirulina, kan innehålla höga nivåer av mikrocystiner, toxiner som kan skada din lever och hjärna. Mikrocystiner har potential att produceras i stora mängder under algblomningar. Så det är viktigt att spirulina odlas i en ren, kontrollerad miljö och testas oberoende för säkerhet.

Men om du är som de flesta svenskar och andra västerlänningar fyller havsgrönsaker förmodligen inte din tallrik dagligen idag eller när som helst snart.

Av den anledningen är det bara vettigt att överväga att inkludera en kompletterande källa till spirulina i din kost varje dag för det extra måttet på näring. *


Organisk Spirulina från en erfaren, högkvalitativ källa


Eftersom spirulina från en okontrollerad miljö riskerar potentiell kontaminering från tungmetaller och andra toxiner är det viktigt att välja organisk spirulina från en ansedd kompletterande källa.

För att skydda dig och din familj är inte bara organisk spirulina ett viktigt alternativ att överväga, utan du vill också se till att den har genomgått oberoende tredje parts labanalys för toxiner (gifter) associerade med spirulina.

Som med alla livsmedel du köper är det viktigt att veta källan till alla tillägg du funderar på att köpa. Vissa mindre än optimala varumärken lägger till djuravfall för att vilseledande öka proteinnivåerna.

Organisk Spirulina är annorlunda. Detta högkvalitativa tillskott är formulerat med organiskt spirulinapulver innehållande phycocyanin, klorofyll, karotenoider och betakaroten samt proteiner, vitaminer och mineraler, inklusive järn.

Vår partner för denna USDA-certifierade organiska Spirulina- formel är en etablerad världsledare inom produktion av spirulina- och mikroalger. Med över 40 års erfarenhet strävar den här partnern efter de högsta standarderna när det gäller produktsäkerhet, kvalitetsbehandling och efterlevnadscertifieringar, eftersom de:

 • Använd flera orörda platser placerade borta från industri-, jordbruks- och mänskliga bosättningar över hela världen, med gott om tillförsel av renat grundvatten och gynnsamma väderförhållanden, för ny spirulina-odling.
 • Genomföra granskningar av kvalitetssystem för att följa god tillverkningssed (GMP) och följa BRC: s livsmedelssäkerhetsstandarder.
 • Utför test efter verifiering för att säkerställa att verifierade ingredienser fortsätter att uppfylla programkraven.
 • Testa varje produktsats för mikrocystintoxiner och använd test från tredje part för att säkerställa att produkten är fri från algtoxiner enligt US Pharmacopeia (USP) riktlinjer.
 • Har uppnått både USDA och EU Organic Certifications, vilket säkerställer att bekämpningsmedel, herbicider, syntetiska och genetiskt modifierade (GE) ingredienser undviks.

Med vår partners orubbliga engagemang för tillväxt och odling av högkvalitativ organisk spirulina kan du vara säker på att Organic Spirulina är ett exemplariskt tillskott vi står bakom.


Upplev den globala godheten hos organisk spirulina


Det är dags för dig att agera och börja skörda de potentiella fördelarna med USDA Certified Organic Spirulina .

Organiskt Spirulina bör vara en del av din dagliga behandling med stöd för immunfunktion, hjärthälsa och hjärnhälsa samt naturlig kroppsavgiftning, friska ben, muskelstyrka och mycket mer .

Och om du är vegetarian eller vegan och letar efter en högkvalitativ källa av hälsosamt komplett protein med ett brett utbud av fördelar, leta inte längre.

Ta nästa steg mot bättre hälsa och beställ din leverans idag. Börja försiktigt och öka sedan till 6 tabl. per dag

Tabletter

Spirulina från Svensk Hälsokost

Från Bodystore

Från MEDS

Från Naturprodukter

Från Hälsokraft

Pulver

Spirulina pulver från Rawfoodshop

Fler ställen att handla på finns här
https://www.google.com/search?q=spirulina+tabletter&rlz=1C1PDZP_
svSE898SE898&oq
=spirulina&aqs=chrome.3.69i57j46j0l4j69i60j69i61.7807j0j7&sourceid
=chrome&ie=UTF-8

 

 

Annons