Tidigare Big Pharma-säljare talar om branschens oärliga metoder
Av Isabelle Z
07/03/2020
https://www.newstarget.com/2020-07-03-former-big-pharma-sales-rep-speaks-out-on-industrys-dishonest-practices.html

För många av oss har det varit ganska tydligt länge att Big Pharma använder sig av mycket oärliga taktiker – och då uttrycker jag det artigt – när det gäller att driva sina giftiga ”behandlingar” på människor, men nu är det några som har arbetat på insidan som talar ut om deras avskyvärda praxis.

About Gwen Olsen - The RX Reformer - Gwen OlsenGwen Olsen arbetade som läkemedelsförsäljare för några av de största namnen inom apotek. Under sina 15 år i branschen arbetade hon för tillverkare som Bristol-Myers Squibb, Abbott Laboratories och Johnson & Johnson.

Under sin tid i branschen upplevde hon ett växande erkännande av att läkemedelsföretag inte har människors bästa som sina intressen. Medan mediciner och andra behandlingar, åtminstone i teorin, finns för att hjälpa människor, är sanningen den att det som verkligen skulle bota dessa människor med vad som besvärar dem, skulle lämna Big Pharma utan några kunder – och det är ju en dålig affär.

När hon började vakna upp och såg vad som verkligen pågick, inspirerade en personlig tragedi henne att lämna branschen för gott. Hon sa att det var en ”uppvaknande process” där hon började se vad som hände med människor till följd av receptbelagda läkemedel och tillade att det finns mycket felinformation och desinformation.

Hon påpekade att när ett läkemedel godkänns och släpps ut på marknaden för den allmänna befolkningen, vet vi fortfarande inte ens hälften av vilka biverkningar de kan ge.

Hon tillade: ”Jag uppmanades att minimera biverkningar när jag pratade med läkare. Jag började inse att dessa patienter bokstavligen torterades av medicinerna. ”

Personlig tragedi inspirerade henne att tala ut

Men det var hennes brorsdotters upplevelse som drev hem den personliga kostnaden för alla dessa lögner. Efter att ha varit med om en bilolycka vid 20 års ålder ordinerades hennes brorsdotter Vicodin hydrocodone för smärtan och hon blev beroende. Det lugnande läkemedlet påverkade den medicinstuderandes koncentration, så hon började ta en stimulantia, efedrin, för att hjälpa henne att hålla sig på topp under studietiden.

Efter en läkemedelssamverkan fördes hon till sjukhuset och hon fick diagnosen ”bipolär” av läkare snarare än att man erkände att den mer troliga orsaken var en reaktion på de läkemedel som hon tog eller en läkemedelsförgiftning. Detta ledde till att hon fick psyk-mediciner och humörstabilisatorer, och därefter slutade hennes berättelse som så många andra som får dessa psyk-mediciner: Hon slutade med sina studier, blev verkligen deprimerad och slutligen tog hon sitt eget liv.

Confessions of an Rx Drug Pusher: God's Call to Loving Arms by ...Hennes brorsdotters självmord inspirerade henne till att börja öka medvetandet om branschens metoder för att förhindra framtida tragedier. Hon sa: ”Och jag inser att det finns tusentals och åter tusentals människor där ute som behöver en röst, och jag fungerar som den rösten.”

Olsen skrev boken Confessions of an Rx Drug Pusher om hennes upplevelser.

Hon sa att en av hennes största problem i dag är de miljontals barn som läggs på psykofarmaka, särskilt de som befinner sig i fosterhem. Eftersom psykiatriska diagnoser inte kräver några blodprover eller konkret vetenskaplig information, är det alltför lätt för dessa läkare att öka sitt antal patienter – och för Big Pharma blir det en betydande vinst.

Hon sa: ”Ett stort antal psykiatriker är oärliga, eftersom jag ser att de ger människor läkemedel som de vet att det skadar hjärnan, de vet att de inte ger positiva, långsiktiga resultat, och de vet att de inte botar någonting.”

Olsen delade sin ilska och desillusion när hon fick veta att hon i princip användes som en bricka i Big Pharma’s spel, och som någon som arbetade i ledningen för deras räkning, hon skadade oavsiktligt människor – och det är en börda, säger hon, som hon kommer att få bära med sig för alltid.

Det är oerhört modigt av henne att tala ut om denna allvarliga sak som så många andra har hållit tyst om när de fortsätter att samla på sig sina löneutbetalningar. Om bara fler personer som arbetar inom Big Pharma skulle vidta en liknande ståndpunkt, kunde oräkneliga människor som har dött i händerna på farliga mediciner, fortfarande ha varit vid liv idag.

 

Annons