23 mars, 2020 By 
Text av Stefan Whilde, författare, homeopat och lärare i homeopatisk läkekonst
http://dagenshomeopati.se/2020/03/23/dreven-coronatider-vem-tjanar-de-stora-pengarna-pa-coronakrisen/?fbclid=IwAR3w1KbbpnUnUIUiw-78_AURCzcmibTaWdDbQarlAzIIVdP7E_gv_cbYiDA

Nu börjar det. Medias drev och häxjakt på människor och företag som tipsar och berättar om andra mer naturliga och miljövänliga lösningar på Coronakrisen än de som läkemedelsindustrin erbjuder (i dagsläget har industrin dock inget alls att erbjuda vilket givetvis skapar stor frustration hos aktieägare och lobbyister)

Och i knäet på läkemedelsindustrin sitter den svenska staten (eftersom vi dras med ett förlegat medicinskt monopol i det här landet) och statens myndigheter (Folkhälsomyndigheten med flera) samt våra uppköpta tidningar och tevekanaler som servar oss med löpande statistik och svarta rubriker.

Jag känner många kunniga, erfarna och godhjärtade människor – läkare, homeopater, kostrådgivare och näringsterapeuter – som nu ska hängas ut som kvacksalvare, som ”alternativmedicinare” och som avskräckande exempel för att de förespråkar naturliga alternativ och möjligheter. De ska förlöjligas och fördömas till tonerna av en klipp-och-klistra-journalistisk retorik som definitivt sett bättre dagar.

Några av dem som nu kommer att hängas ut av media tjänar pengar på sin kunskap och sina varor. Varför skulle de inte göra det? Vi har alla rätt att ta betalt för vår tid, våra tjänster och våra produkter. De ekonomiska spelreglerna gäller lika för alla.

Och varför skulle det vara mer fel att tjäna pengar på naturliga, miljövänliga läkemedel och tillskott (vitaminer och mineraler) än att tjäna pengar på syntetiska läkemedel klassade som miljöfarligt avfall?

Försvarare av det svenska medicinska monopolet skränar gärna unisont om att ”alternativmedicinare” skor sig på och lurar sjuka. Men det resonemanget säger allt om monopolisterna och inget om oss som hjälper människor på naturlig väg med naturliga metoder.

För tänk nu efter – Är sjuka människor, eller människor överlag, verkligen så lättlurade som monopolförespråkarna menar? Är människor oförmögna att ta ett eget ansvar, oförmögna att fatta egna beslut?

Och varför skrivs det inte om alla de hundratusentals svenska medborgare som varje år blir ”lurade” till att ta syntetiska läkemedel, produkter som inte bara ger biverkningar (vilket försämrar hälsan) utan också är miljöfarliga? ”Lurade” inte bara av skrupelfri läkemedelsreklam på teve utan också av Läkemedelsverket och Folkhälsomyndigheten och av den lydiga knähund som media dresserats till att bli under de senaste tio, femton åren.

Jag måste säga att det är inte bara förmätet utan direkt oförskämt att omyndigförklara människor på det sätt som journalister, statsanställda, lobbyister och politiker gör. ”Ni kan inte tänka själva så vi måste tänka åt er.”

För egen del har jag betydligt större förtroende för och tillit till mina medmänniskor. De kan göra sina egna val. VI kan göra våra egna val. Det är dessutom en rättighet i en demokrati. Även vid ohälsa.

Min kropp, mitt beslut. Jag väljer. Överlämnar jag beslutet åt andra så omyndigförklarar jag mig själv. Och det räcker väl med att media, sjukvård och stat försöker göra det?

Så nej – ”alternativmedicinare” lurar inte sjuka människor. Inte mer än vad media, stat och sjukvård gör.

Visst finns det skrupelfria individer inom den naturliga hälso- och friskvårdssektorn också, men majoriteten av oss är ärliga, engagerade och generösa med vår tid och energi. Många av oss sitter på lång erfarenhet och många av oss har tidigare gått till sjukvården för behandling av sjukdom men aldrig fått annat än tillfällig symtomlindring, aldrig läkning eller bot. Väldigt ofta har vårt tillstånd istället förvärrats av de syntetiska medicinerna. Vi har då valt en annan väg och fått bot med hjälp av homeopati, osteopati, kinesisk akupunktur, näringslära eller vitaminmedicin.

Vi har gått den långa vägen. Och vi vet vad vi pratar om.

I dagarna släpper jag en ny bok. Boken heter ”Epidemier och pandemier” och ingår i den folkbildande serien ”Homeopatins fantastiska värld!” Tanken var först att den skulle ha release 2021, men med anledning av SARS-CoV-2-viruset och Covid-19 släpps den nu i vår istället.

Blir jag rik som ett troll på boken? Givetvis inte. Boken är skriven på svenska för en svensk och nordisk läsekrets, vilket också är syftet med bokserien. Norden är, sett till befolkningsmängden, en liten del av världen. Vill jag bli ekonomiskt oberoende som författare bör jag ägna mig åt snaskiga kriminalhistorier som förlaget kan sälja på export till 30 länder.

Jag har redan blivit trakasserad och anklagad för att ”lura och sko mig” med anledning av boken. Än så länge har påhoppen bara skett i sociala medier – av medlemmar i läkemedelsindustrins lobbyförening Vetenskap och Folkbildning (VoF) och av aktade journalister på våra stora tidningar, journalister med kopplingar till nämnd lobbyförening, journalister som inte drar sig för att mobba lite på nätet. Ett par av inläggen/kommentarerna har anmälts och plockats bort, ett par av personerna har blockerats som troll och näthatare.

”Epidemier och pandemier”, som bland annat berättar om framgångsrika homeopatiska behandlingar av epidemiska och pandemiska bakteriella och virusburna sjukdomar, ses helt uppenbart som en fara för monopolet. Och det har jag förståelse för. Ett monopol är aldrig starkare än sina förespråkare.

Vi som arbetar med naturlig hälsa och friskvård lurar inte sjuka människor. Vi skor oss inte på någon. Och det är inte vi som tjänar storkovan på Coronakrisen. Så vem är det som håvar in stålarna då?

1. Läkemedels- och vaccinindustrin (som äger aktier i våra dagstidningar och tevekanaler).

2. Våra dagstidningar och tevekanaler (som äger aktier i läkemedels- och vaccinindustrin).

3. De journalister och skribenter som startar drev mot oberoende friskvårdare och homeopater. Dreven säkrar deras jobb och löner.

4. Läkemedelsindustrins lobbyföreningar (indirekt) och framförallt flertalet av föreningarnas medlemmar som är anställda och/eller anlitas av media och/eller har egna ekonomiska intressen i läkemedelsbranschen. Och de vill INTE veta av någon konkurrens.

Det svenska medicinska monopolet är inte bara oetiskt och ignorant, det är också ett hot mot den allmänna folkhälsan och mot den valfrihet som alltid bör erbjudas av och RESPEKTERAS i en levande demokrati.

På 1400-, 1500- och 1600-talen brändes häxor på bål i Guds namn. Idag bränns friskvårdare och homeopater på bål i ”vetenskapens” namn. Och det är precis samma trosbundna dogmer som ligger bakom. Det är precis samma rädsla för att förlora makt och inflytande som vi nu ser. Det är precis samma rädsla för individens FRIHET.

För med frihet faller alla monopol som korthus. Och då faller också monopolens förespråkare.

Annons