Lars Bern
2019-12-21
https://www.metabolhalsa.se/2019/12/20/varning-for-bedraglig-forskning/?fbclid=IwAR08VsL-dxLdkdDyfizDWNCch13qq9o7h77vb6qyAnz_wBDWgL2Q70Iv-xY

Läkemedelsindustrins lönsammaste piller någonsin i historien är kolesterolsänkande statiner som till dags dato tros ha dragit in ca. 10.000 miljarder kronor. Hundratals miljoner människor varav en miljon i Sverige står idag på statiner som ger en lång rad svåra biverkningar. Jag har tidigare skrivit om det här på bloggen. Dessa piller har bidragit till att göra ålderdomen miserabel för miljontals åldringar som blivit pådyvlade dem av okunniga läkare som är starkt influerade av Big Pharmas intressen. I medicinkatalogen FASS dit industrin skall rapportera in observerade biverkningar vid utprovningen av pillren, spelas dessa biverkningar ner och påstås vara ytterst sällsynta. Men det är inte sanning. Nästan alla får mer eller mindre obehagliga och farliga biverkningar.

Jag själv är omgiven av gamlingar som råkat ut för detta piller, så jag vet vad jag talar om. Jag känner ingen som inte drabbats av från diffusa obehag som sänker livskvaliteten till riktigt svåra biverkningar. En känd amerikansk läkare och astronaut menade att han fått ALS av sitt långvariga bruk av statinerna. Han dog 2016 av sin ALS. Av mina bekanta har någon fått svåra leverskador, en kan inte gå mer än något hundratal meter längre utan att få svår kramp i benen, en har förlorat sin potens och en över 90 år gammal kvinna höll på att dö bara någon vecka efter hon började med pillren. Att ge statiner till en så gammal frisk kvinna borde ge fängelse till den förskrivande läkaren.

Flera som klagat för sin läkare har avfärdats med att det bara skulle röra sig om normala ålderskrämpor, men det är lögn. De som slutat med statinerna har blivit av med problemen. En bekant som inte vågade trotsa sin läkare som menade att han snabbt skulle dö om han inte tog statinerna, han blev dement och dog strax efter trots sina statiner.

Alla dessa biverkningar som allt fler patienter blivit varse, har lett till att många slutat ta sina piller trots att deras läkare skrämt med en tidig död. Detta har sannolikt börjat märkas i industrins försäljningsstatistik. Man har inte fått en lugn stund när kassaflödena börjar avta, så nu har man sett till att städsla sina handgångna forskare och låtit dem göra en stor studie för att skapa underlag för att kraftigt vidga marknaden för statinerna. Ovan ser ni en förteckning över forskarnas nära relationer med läkemedelsföretagen.

Studien presenterades i Lancet den 14 december 2019. Målet med studien är uppenbart, det gäller för industrin att mobilisera en argumentation för att även börja massförskriva statiner till unga människor. Nu skall även deras liv göras miserabelt.

Den kända brittiska kritikern av massförskrivningen av kolesterolsänkande preparat Malcolm Kendrick har gått igenom studien och redovisat hur forskarna vridit till upplägget och förvrängt fakta så att man skulle kunna komma fram till de önskade slutsatserna.

Redan 1959 visade MJ Albrink och EB Man att kolesterol inte korrelerade med kardiovaskulära sjukdomar, utan problemet var triglyceriderna i blodet som drivs upp av en kolhydratrik kost. Det borde lett till att man inte tagit fram kolesterolsänkare. Detta visste forskarna i Lancetstudien, så man klumpade ihop blodkolesterolet och triglyceriderna i studien och fick på så sätt ett negativt utfall som man falskt tillskrev LDL-kolesterolet. Jag kan inte se annat än att detta gjordes medvetet. Resultatet blev en slutsats att man nu bör börja förskriva statiner till 30 – 40 åringar i stor skala. Allt för att sätta fart på statinförsäljningen igen.

Läs Kendtricks totalsågning av den här Lancet-studien. Den gör mig mörkrädd och än mer övertygad om att läkemedelsindustrins forskare inte skyr några medel när det gäller att prångla ut dessa farliga preparat i massor. Jag har tidigare sagt att jag tror statinbruket kommer att bli historiens största skandal inom skolmedicinen, och det säger väldigt mycket med tanke på alla tidigare skandaler. De allvarligaste biverkningarna av kolesterolsänkande preparat är de långsiktiga, medan utprovningen bara sträckt sig över kortare perioder.

Jag har själv råkat ut för att troll har gått in på min sida på Wikipedia och lagt in en massa text med syfte att försöka förminska mig, detta sedan jag skrivit krönikor som kritiserat överanvändningen av såväl statiner som rader av tveksamma vacciner. Där har man nu dygnetruntbevakning för att hindra mig från att rätta det man skrivit.

Mitt råd till alla som får ett recept av doktorn på kolesterolsänkande preparat, det är att gå ut på nätet och noga informera er om vad dessa preparat ställer till med i er ämnesomsättning innan ni börjar ta dem. Det handlar nämligen inte bara om er förmåga att bilda livsviktigt kolesterol, utan dessa piller klipper t.ex. även av er produktion av det enormt viktiga enzymet Q10 som bl.a. skyddar er hjärtmuskel. Observera att rader av studier har visat att personer med högt kolesterolvärde är friskast och lever längst.

Annons