Magdalena Westman
sep 3, 2015

https://vipconsulting.se/avgifta-kroppen-fran-fluor/

Magdalena Vestman är certifierad NLP coach med inriktning på holistisk hälsa, massageterapeut och leder klasser och kurser i magdans och frigörande dans.

Hon har ett stort intresse för ekofilosofi, helande näring och ursprunglig visdom. Läs hennes hälsoblogg blogg här: naturalliving.se

I förra blogginlägget skrev Magdalena Vestman om hur vi stressar Epifysen – välmåendets körtel. Här beskriver hon hur du kan återta din klarhet genom att avgifta från fluor på ett naturligt sätt.

Epifysen är en viktig körtel som liksom kärt barn har många namn. Tallkottkörteln, tredje ögat, välmåendets körtel. En viktig körtel för välmåendet och hormonbalansering. Den producerar melatonin som är en viktig antioxidant och stödjer kroppens sömn- och vakenhetsrytm. I epifysen anses även intuitionen vara belägen. Fluor är den största boven till den stressade tallkottkörteln.

Slö och trött? Återta din klarhet genom att avgifta från fluor!

Fluorets skadeverkning kan vara en anledning till dagens ökning av autoimmuna sjukdomar, kronisk trötthetssyndrom och koncentrationssvårigheter. Fluor binder sig till Tallkottkörteln som förkalkas.
University of Surrey i England genomförde en studie 1997, där resultatet visade att en vuxen människas tallkottkörtel innehåller mer fluor än någon annan mjuk vävnad i den mänskliga kroppen. Faktum är att nivåerna av flour som återfanns i tallkottkörteln var tillräckliga höga för att hämma våra livsnödvändiga enzymer. princip varenda en av oss lider av förkalkad tallkottkörtel som gör oss mer slöa och trötta än vad vi behöver vara.
Läs mer om hur vi stressar tallkottkörteln i detta inlägg: Den stressade tallkottkörteln

För att avgifta från fluor och rena tallkottkörteln behöver vi undvika de största källorna:

 • Använd fluorfri tandkräm och munvatten
 • Välj ekologiska obesprutade livsmedel
 • Byt ut ditt svarta och gröna te till örtte
 • Undvik att dricka Ramlösa samt drycker från länder som tillsätter natirumklorid i sitt vatten.
 • Byt ut dina teflonpannor till gjutjärn, rostfritt eller kolstål.

Te fritt från flour fritt från flour

Det är viktigt att lägga till kost och kosttillskott till din diet som naturligt avgiftar och stärker kroppen. Här nedan följer en lista på de främsta fluoridavgiftarna:

14 sätt att naturligt avgifta kroppen från fluor

 1. Koncentrerad Kelp Extract (Biofilam®)
  Innehåller alla vitaminer och spårämnen kroppen behöver, plus jod (se längre ner på listan) och alginater som har visat sig dra tungmetaller och radioaktiva isotoper ur kroppen. Läs mer i vårt inlägg: 8 skäl att äta Biofilam dagligen och på www.inspirednutritionals.com.
 2. Chlorella – En klorofyll-rik alg och superfood att ha i morgonsmoothien.
 3. Spirulina – En blågrön alg och superfood att ha i morgonsmoothien. För att bästa smak och kvalitet kan jag rekommendera den Hawaiianska spirulinan.
 4. MSM – Är ett organiskt svavel.
 5. Moringa – En superfood att ha i morgonsmoothien. Fröna är bäst för fluordetox. Även bladen har många fantastiska egenskaper.
 6. Gurkmeja – välj ekologisk och tillsätt svartpeppar för bästa effekt. används både i matlagning och i smoothie.
 7. Selen – En utmärkt källa till selen är paranötter. Bara 10 nötter per dag bör ge dig all selen din kropp behöver. En annan källa är vitlök. Annars ta som kosttillskott.
 8. Alger – Som kombu, bladderwrack, arame. Inkludera i din matlagning.
 9. Färsk koriander – Mycket renande. Inkludera i din matlagning eller i din smoothie.
 10. C-vitamin – ät C-vitaminrik kost och ta gärna extra tillskott av C-vitamin.
 11. Tamarind – kan du hitta i thailändska matvarubutiker. Använd i matlagning eller gör te på den.
 12. Jod – hjälper kroppen att eliminera fluor, brom, bly, kadmium, arsenik, aluminium och kvicksilver. De flesta av oss lider av allvarlig jod brist som orsakar problem i sköldkörteln.
  Här är en informativ artikel om Dr Howensteins forskning om jod: http://www.newswithviews.com/Howenstine/james37.htm
 13. Magnesium – Många av oss lider av magnesiumbrist. Viktigt att tillsätta, framförallt när du äter jod, välj ren magnesium att spraya på huden. Vid intag via munnen (per oralt) försvinner 50 % av magnesiumet och det kan irritera mag-tarmslemhinnan.
 14. Shilajit – finns att köpa som pulver eller kapsel.

Om du är intresserad att veta mer om hur nervgiftet fluor blev en naturlig del av vår vardag kan jag rekommendera att se dokumentären The fluoride deception på Youtube.

Här kan du köpa några av de produkter som omnämns:

Magnesium
Biofilam
Må bra cocktailens lilla röda  med Biofilam, nypon, blåbär och nässla
Må bra cocktailens lilla gröna  med Biofilam, Chlorella och Spirulina
MSM-svavel
Gurkmeja i kapslar med högre upptag
C-vitamin
Fluorfri organisk tandkräm

 

Annons