Torsdag den 1 december 2011
av: Dr. David Jockers

Dr. Jockers är också tillgänglig för långa avståndskonsultationer
och hälsocoaching för att hjälpa dig att behandla sjukdom och nå dina hälsomål. Mer information hittas på 
www.drjockers.com

https://www.naturalnews.com/034287_Parkinsons_disease_natural_remedies.html

Parkinsons sjukdom är den näst vanligaste degenerativa störningen i centrala nervsystemet efter Alzheimers sjukdom. Det uppskattas att 1 % av individerna över 65 år diagnostiseras med denna störning. Naturliga livsstilsinsatser kan förebygga och vända Parkinsons sjukdom.

Parkinson påverkar särskilt en region i basala ganglier som kallas substantia nigra. De basala ganglierna är en grupp av hjärnstrukturer som använder dopamin som sin primära neurotransmitter. Neuronal förlust i dessa regioner är förknippad med hjärncellsinflammation och bildning av tvärbundna proteiner som kallas Lewy-kroppar i de återstående nervcellerna. Liviga kroppar är proteinaggregat som bildar och blockerar normal cellaktivitet.

De vanligaste symtomen på Parkinson inkluderar rörelserelaterade störningar såsom skakningar, stelhet, svårigheter att gå och långsam rörelse. När sjukdomen utvecklas leder det till kognitiva och beteendeproblem som demens, sömnlöshet och irritabilitet.

Diabetes av typ II ökar dramatiskt risken för Parkinsons sjukdom

Forskare i Finland har funnit att individer med typ II-diabetes har 83 % större risk att utveckla Parkinson. Förhöjd blodsocker är känd för att koppla till proteinstrukturer i en process som kallas glykation. Denna reaktion av att reducera sockerarter som ansluter till aminosyror skapar avancerade glykolytiska enzymer. ÅLDER är särskilt farliga och skapar enorma mängder fria radikaler.

ÅLDERSKADA i basal ganglia-regionen är associerad med Lewy kroppsbildning. Dessa strukturer skapas och aggregeras i basala ganglier på grund av överdriven oxidativ stress i de känsliga neuronala vävnaderna. Oxidativ stress i hjärnan är oftast förknippad med obalanser i blodsocker och miljögifter (som tungmetaller och organiska toxiner som bekämpningsmedel och herbicider). 

Brittiska studier har kopplat användare av konventionella ogräsmedel och andra bekämpningsmedel  till nästan dubbelt så stor risk att bilda Parkinsons sjukdom . Många av dessa produkter dödar ogräs och buggar genom att påverka proteinkemi inom organismen. Detta verkar tydligt ha skadliga effekter på människor också. De största potentiella exponeringskällorna inkluderar sprutning av grödor, ogräsmedel, bekämpningsmedel och insektsmedel som används i trädgården och flugspray och myrpulver som används i hemmet.

Nyckeln till att förebygga och vända Parkinsons sjukdom är att börja med en antiinflammatorisk kost och livsstil. Detta inkluderar massor av rent vatten och phytonutrient rika råa och lätt kokta grönsaker. Bra fetter som avokado, olivolja, nötter / frön och kokosnötsprodukter bör starkt uppmuntras. Hälsosamma animaliska produkter som gräsbetat nötkött, lamm, rådjur och frigående kyckling, kalkon och ägg är också goda källor.

Socker och matkällor som metaboliseras till socker såsom säd och frukt bör användas minimalt. Antiinflammatoriska örter som gurkmeja , ingefära, kanel, vitlök och rosmarin bör användas vid alla möjliga tillfällen.

Omega-3-fettsyror av hög kvalitet med astaxantin är särskilt viktiga för att stabilisera neuronala cellmembran. Astaxanthin har mycket starka antioxidanter som är särskilt bra på att skydda mot lipidperoxidation, vilket skadar cellmembranen.

Det är mycket viktigt för individer som lider av Parkinsons eller är mottagliga för sjukdomen att öka de intracellulära glutationnivåerna. Glutathione (GSH) är en mycket speciell peptidmolekyl som ger det största anti-oxidantskyddet och laddar andra antioxidanter i kroppen. Icke-denaturerad, gräsmatat vassleprotein är den bästa naturliga matkällan för glutationprekursorer som cystein och glutaminsyra.

Glutathione hjälper cellerna att eliminera avfall från den intracellulära miljön och in i blodomloppet. För att förhindra retoxifiering är det viktigt att använda ett bindemedel såsom aktivt kol. Aktivt kol har visat sig vara extremt effektivt för att binda och eliminera organiska gifter från systemet. 

Sources For This Article Include:
http://en.wikipedia.org/wiki/Parkinson’s_dis…
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18335520
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3924…
https://www.naturalnews.com/033569_glutathion…

Annons