22 januari 2012 av: Mark Sircus., AC, OMD
https://www.naturalnews.com/034719_Parkinsons_marijuana_magnesium.html

För alla referenser, källor och fler artiklar, besök Dr. Mark Sircus blogg .

Om författaren:
Om författaren:
Mark A. Sircus, Ac., OMD, är chef för International Medical Veritas Association (IMVA) http://www.imva.info/

Idag börjar jag introducera min Batman och Robin Medicine för behandling av Parkinsons sjukdom. Magnesium är Batman och Cannabis *) är Robin och de gör tillsammans en helig medicinsk kombination.

*) Cannabis här, avser inte drogen med samma namn utan den medicinska där
drogämnet är borttaget. Kallas Hemp-oil eller CBD  i Sverige.

Kan köpas bl a här
https://www.weightworld.se/hemp-oil.html?gclid=CjwKCAiA_MPuBRB5EiwAHTTvMc7bNUV
yoqhy9SK9Fi_jyx4axfBWCz0Hqj5jNacBnH9qzSg
M54PEQhoCiawQAvD_BwE

https://prof-cbd.se/shop/?gclid=CjwKCAiA_MPuBRB5EiwAHTTvMWjCA2GOg
vMOB43ths4rNiJRWYvFIb9IvqMciBkbI4xBCYZ9P1N4nxoC4ZcQAvD_BwE

 

Vid multipel skleros kan marijuana begränsa muskelsmärta och spasticitet orsakad av sjukdomen, liksom att lindra skakning och ostabilitet i gång. Vi kan förvänta oss samma sak hos Parkinsons sjukdom.

Min första erfarenhet av en Parkinsons patient var med en vän till min fru. Jag såg henne komma in med stora svårigheter att använda en barnvagn. Händerna skakade okontrollerat och hon var dålig rent ut sagt. Vi gav henne lite magnesium att inta både oralt (genom munnen) och transdermalt (genom huden). Två veckor senare kom hon tillbaka men den här gången sprang nästan in utan sin barnvagn med det största leendet jag någonsin sett. Bara lite magnesium hade gjort något åt ​​henne som ingen av hennes mediciner kunde.

Nyligen besökte jag en kvinna som också har Parkinsons sjukdom. Jag ordinerade henne jod, natriumbikarbonat (rent bakpulver finns på hälsokost) och magnesium och hon såg ut som en ny kvinna när jag besökte igen. Händerna skakade knappt.

Parkinsons sjukdom (PD) är en störning i hjärnan som leder till skakningar ( skakningar ) och svårigheter med promenader , rörelser och koordination. Parkinsons sjukdom utvecklas oftast efter 50 års ålder. Det är en av de vanligaste i nervsystemet hos äldre. Det förekommer ibland hos yngre vuxna och drabbar både män och kvinnor.

National Parkinson Foundation rapporterar att i USA diagnostiseras 50 000-60 000 nya fall av PD varje år, vilket tillför en miljon människor som för närvarande har PD. Det beräknas faktiskt att fyra till sex miljoner människor runt om i världen lider av tillståndet.

Symtomen omfattar:

– Automatiska rörelser (t.ex. blinkande) långsam eller stopp
– Förstoppning
– Svårigheter att svälja
– Dregling
– Nedsatt balans och promenader
– Brist på uttryck i ansiktet (maskliknande utseende)
– Muskelvärk och smärta
– Rörelse problem
– Svårighetsgrad start eller fortsätta rörelse, som att börja gå eller gå ur en stol
– Förlust av små eller fina handrörelser; stilen kan bli liten och svår att läsa; äta blir svårt
– långsamma rörelser
– Svårt att böja sigt
– Styva eller styva muskler, ofta börjar i benen
– Skakningar , skakningar
– Skakningar förekommer vanligtvis i lemmarna i vila, eller när armen eller benet hålls ut
– Skakningar försvinner under rörelse
– Med tiden kan tremor ses i huvudet, läpparna, tungan och fötter
– Kan vara värre när man är trött, upphetsad eller stressad
– Gnugga i fingertummen (p-rullande tremor) kan vara närvarande
– Långsamt, tystare tal och monoton röst

Andra symtom:

– Ångest, stress och spänningar
– Förvirring
– Demens
– Depression
– Besvämning
– Hallucinationer
– Minneförlust

Det finns inget känt botemedel mot Parkinsons sjukdom i samtida medicin för de vägrar erkänna hur toxiciteter från tungmetaller och kemikalier leder till näringsbrister som förorsakar sjukdom . Betydelsen av modern medicin har inte den minsta aning om vad den ska göra när det gäller neurologiska störningar.

Många av de mediciner som används för att kontrollera symtom kan orsaka allvarliga biverkningar, inklusive hallucinationer , illamående, kräkningar, diarré och delirium . Detta är typiskt för läkemedelsmedicin, som bara ökar den toxiska bördan och ökar näringsbristerna.

Jag är glad att säga att Parkinsons och andra neurologiska sjukdomar svarar bra på mitt naturliga allopatiska protokoll. Det finns tillräckligt med bevis och vittnesbörd som tyder på att människor inte behöver drabbas av den försämrade störningen som leder till total funktionsnedsättning. Obehandlade, Parkinsons leder till en försämring av alla hjärnfunktioner och en tidig eländig död!

Magnesium och Parkinsons

bevis ökar att låga nivåer av magnesium bidrar till depositionen av tungmetall i hjärnan som föregår Parkinsons, multipel skleros och Alzheimers. Många av symptomen på Parkinsons sjukdom kan övervinnas med högt magnesiumtillskott. I en försök med 30 epileptika levererade 450 mg magnesium dagligen framgångsrikt kontrollerade anfall. En annan studie fann att ju lägre magnesiumblodnivåerna var, desto svårare var epilepsin. I de flesta fall fungerar magnesium bäst i kombination med vitamin B6 och zink.

Magnesium skyddar cellerna från aluminium, kvicksilver, bly, kadmium, beryllium och nickel och används ofta ensamma som en mineralterapi för framgångsrik kelering av metaller och är nödvändig i deras kelering när starkare medel används. På grund av nerv- och muskelstödet är magnesium användbart för nervositet, ångest, sömnlöshet, depression och muskelkramper.

Magnesium kommer ut på toppen i klassen av cerebrala skyddsmedel. Magnesium erbjuder betydande cerebralt skydd med en hög konserveringseffekt på neurologisk funktion efter hjärnskada eller vid läkning av kronisk nedsatt dysfunktion som vid Parkinsons och Alzheimers sjukdomar. Det hjälper verkligen i fall av stroke och det är därför de experimenterar med att injicera det i samma ögonblick som ambulansen dyker upp vid dörren.

Nervceller använder en hjärnkemikalie som kallas dopamin för att kontrollera muskelrörelse. Parkinsons sjukdom uppstår när nervcellerna i hjärnan som bildar dopamin sakta förstörs. Utan dopamin kan nervcellerna i den delen av hjärnan inte skicka meddelanden ordentligt. Detta leder till förlust av muskelfunktion. Skadan blir värre med tiden.

Det har visats att kontinuerligt lågt magnesiumintag inducerar exklusiv förlust av dopaminerga nervceller hos råttor. Magnesium utövar både förebyggande och lindrande effekter i en in vitro-parkinsonsmodell från råttor som involverar 1-metyl-4-fenylpyridinium (MPP +) toxicitet i dopaminerga neuroner. Magnesium skyddar dopaminerge neuroner i substantia nigra från degeneration. Det finns en signifikant och slående effekt av magnesium för att förebygga neurit- och neuronpatologi, och även förbättra neuritpatologi. Magnesiumbrist , över generationer hos råttor, är bundet till patogenesen av parkinsonism-demenskomplexet och amyotrofisk lateral skleros.

Bristen på dopaminerga nervceller återspeglas av en störd
balans i nervkretsarna i basala ganglier. cannabinoider
lindra vissa parkinson-symtom genom deras anmärkningsvärda receptorförmedlade
moduleringsverkan i basala ganglia-utgångskärnor.

Cannabis and Parkinson

Det har nyligen observerats att vissa cannabinoider är potenta antioxidanter som kan skydda neuroner från döden även utan aktivering av cannabinoidreceptor. Det verkar som att cannabinoider kan försena eller till och med stoppa progressiv degenerering av dopaminergiska system i hjärnan, en process för vilken det för närvarande inte förebyggs. I kombination med magnesiumkannabinoider representerar, kvalitativt, en ny metod för behandling av Parkinsons sjukdom.

Dr. Evzin Ruzicka, en behandlande neurolog vid Charles University i Prag i Tjeckien sa: ”Så vitt vi vet är detta den första studien som bedömer effekten av cannabis på Parkinsons sjukdom, och våra resultat tyder på att det kan lindra vissa symptom” säger Dr. Evin RuIcka.

39 patienter (46 %) rapporterade att deras Parkinsons sjukdomarsymtom i allmänhet lättades efter att de började använda cannabis. När det gäller specifika symtom rapporterade 26 (31 %) en förbättring av tremor under vila, och 38 (45%) upplevde en lättnad av bradykinesi. Befrielse för muskelstivhet rapporterades av 32 (38%) och 12
(14 %) sa att de hade en förbättring av levodopa-inducerade dyskinesier.

De svarande rapporterade att förbättringen av symtomen inträffade i genomsnitt 1,7 månader efter att de hade börjat använda cannabis. Patienter som använde det i minst tre månader var mer benägna att lindra symptom än de med kortare erfarenhet, rapporterade utredarna.

I en studie från 2007 publicerad i Nature, forskare från Stanford University School of Medicine rapporterar att endocannabinoider, naturligt förekommande kemikalier som finns i hjärnan som liknar de aktiva föreningarna i marijuana och hash, hjälpte till att utlösa en dramatisk förbättring av möss med ett tillstånd som liknar Parkinsons.

Dr. Robert Malenka, vid Nancy Friend Pritzker-professor i psykiatri och beteendevetenskap, och Dr. Anatol Kreitzer kombinerade ett läkemedel som används för att behandla Parkinsons sjukdom (Dopamine) med en experimentell förening som kan öka nivån av endocannabinoider i hjärnan. När de använde kombinationen i möss med ett tillstånd som Parkinson gick mössen från att frysas på plats till att röra sig fritt på 15 minuter. ”De var i grund och botten normala,” sade Kreitzer.

”Det visar sig att receptorerna för cannabinoider finns över hela hjärnan, men de aktiveras inte alltid av de naturligt förekommande endocannabinoiderna,” sade Malenka. Behandlingen som används på mössen innebär att man ökar aktiviteten hos kemikalierna där de förekommer naturligt i hjärnan. ”Det är en väldigt viktig skillnad, och det är därför vi tror att vår manipulation av kemikalierna verkligen skiljer sig från att röka marijuana.”

Jod

Jod finns i stora mängder i hjärnan och
ögats ciliärkropp. Brist på jod kan vara involverad
i produktion av Parkinsons sjukdom och glaukom.
Dr James Howenstein

Långvarig jodbrist verkar vara kopplad till avvikelser i det dopaminergiska systemet som inkluderar ett ökat antal dopaminreceptorer. Det hävdas att detta ökar känsligheten för dopaminoxidation, vilket i sin tur orsakar brister i antioxidantenzymerna Cu / Zn-superoxiddismutas, glutationperoxidas och katalas. Dopaminbrist leder också till förhöjda cytotoxiska glutamatnivåer.

”…. Hypotesen att Parkinsons sjukdom kan vara kopplad till jord och därmed dietjodbrist, förknippad med glaciation, är inte ny. 1987 drog De Pedro-Cuesta slutsatsen att parkinsonism hade de starkaste banden med” Tidig livsexponering för en geokemisk obalans, relaterad till den senaste glaciationen, förknippad med jodtvätt, närvarande i jord, vatten och kost. ”

De Pedro-Cuesta nådde denna slutsats baserad på Parkinsons sjukdomars prevalens och dödlighet i utvalda åldersgrupper och likheter mellan nuvarande levodopa-användning och strikadistribution under perioden 1920 till 1935. Redan 1959 hävdade Warren också att multipel skleros var vanligare i regioner som hade drabbats av de senaste kontinentala glaciationerna, där de tenderar att utvecklas oftast hos individer som, som nyfödda, matades mjölk från kor med jodbrist. Det har antagits att en brist på jod i foder berövar nötkreatur av tyroxin, en brist som i sin tur förhindrar omvandling av karoten till A-vitamin.

Mjölk som inte innehåller detta vitamin saknar också de essentiella fettsyrorna eftersom de senare, som utgör huvudbeståndsdelarna i myelinhöljet, oxideras snabbt i frånvaro av vitamin A. Visst har en sköldkörtelbrist hos råttor kopplats till minskad myelinbildning.

Råttstudier indikerar att jodbrister kan orsaka minskad hjärnvikt, begränsad myelinbildning, fördröjd neuronal mognad, en sänkning av produktionen av olika enzymer och bromsa mängden protein och RNA-syntes. Liknande processer verkar förekomma i många neurologiska sjukdomar.

I hjärnan koncentreras jod i substantia nigra, ett område
i hjärnan som har förknippats med Parkinsons sjukdom.
David Brownstein VD

För alla referenser, källor och fler artiklar, besök Dr. Mark Sircus blogg .

 

Annons