2019-11-04

Det råder ingen tvekan om att ekologisk mat är mycket hälsosammare än icke-ekologisk mat, tack vare en kombination av högre näringsnivåer och inga giftiga bekämpningsmedel eller herbicider.

http://humansarefree.com/2019/11/15-foods-to-always-buy-organic.html

De flesta icke-organiska (konventionella) livsmedel är laddade med bekämpningsmedel som har kopplats till en mängd hälsoproblem, inklusive:

  • ökad risk för cancer
  • reproduktionsskada
  • utvecklingsskador
  • hormonstörning
  • neurologiska (hjärnproblem)


Bekämpningsmedel kan också förstöra de friska bakterierna i tarmen. En obalans i tarmbakterier kan sabotera din matsmältningshälsa, vilket kan leda till lägre nivåer av immunitet och till och med näringsbrister på grund av dålig absorption.

Ekologiska livsmedel innehåller inte dessa giftiga syntetiska bekämpningsmedel och herbicider, och studier har också visat att ekologiska frukter och grönsaker innehåller högre nivåer av hälsoförstärkande föreningar , såsom antioxidanter.

Även om ekologisk mat är fantastisk för din hälsa, finns det bara en nackdel. Det kan vara dyrt att köpa allt ekologiskt. Så för att få de hälsosammaste materna och gå lätt på din budget, här är de livsmedel du alltid vill köpa ekologiskt.

The Dirty Dozen

The Working Working Group ( EWG.org)) sammanställde uppgifterna om dessa livsmedel med hjälp av tester av USDA-forskare. Och om du tror att tvätta mat hjälper kommer det inte. Alla livsmedel tvättades (och i vissa fall skalade) innan testningen, men de testade fortfarande positivt för flera bekämpningsmedel .

Här är det smutsiga dussinet som listas efter de flesta till minst bekämpningsmedel:

1. Jordgubbar

2. Spenat

3. Grönkål

4. Nektariner

5. Äpplen

6. Druvor

7. Persikor

8. Körsbär

9. Päron

10. Tomater

11. Selleri

12. Potatis

: Om du inte kan få fräscha organiska jordgubbar kan du prova med frysta frukter för organiska bär. Det är ett enkelt tillskott för smoothies och desserter.

Plus 3 mer att äta ekologiskt

Tror du att du inte kommer att äta de 12 frukt och grönsakerna? Inte så snabbt. Giftiga bekämpningsmedel finns i hela livsmedelssystemet och kan vara ännu mer koncentrerade i bearbetade livsmedel. Så här är ytterligare tre livsmedel som du alltid vill äta ekologiskt.

Alla

veteprodukter med konventionellt vete behandlas med giftigt glyfosat för antingen ogräsbekämpning eller för att påskynda torkningen av grödan innan skörden.

Som ett resultat är de flesta konventionella vete smittade av detta toxin. Nyligen genomförda tester visade höga rester av glyfosat i produkter som var så varierande som spannmål, kex, kakor och bröd. Så alltid välja organiskt vete.

Matoljor

Nästan alla konventionella matoljor bör undvikas. Bland de värsta är raps, majs och sojabönoljor som är GMO-grödor som tappas i glyfosat .

Genom att välja organisk olivolja eller organisk kokosnötolja får du ett friskare fett och undvik giftiga lösningsmedel som konventionella oljor tar upp under bearbetningen.

Te & kaffe

Te är en av de mest populära dryckerna i världen, men de mest konventionellt odlade bladen har giftiga bekämpningsmedelsrester.

Testning visade att 8 av 10 granskade varumärken hade flera kemikalier, vissa överskred tillåtna gränser. Och kaffe är en av de grödor som är mest kraftigt besprutade med bekämpningsmedel, så att ekologiskt kommer att innebära ett friskt brygg.

Vissa konventionella livsmedel är rena

EWG spårar också vilka livsmedel som är renast, vilket betyder fria från bekämpningsmedel och ger en lista med 15 som är rena. Dessa inkluderar ananas, lök, avokado och andra välsmakande grönsaker. Kolla in hela ”Clean Fifteen” här .

Även om ekologiskt alltid är bäst, kan du vara en smart shoppare genom att välja de ekologiska livsmedlen ovan och komplettera dina måltider med konventionella livsmedel som är rena.

Få din livsmedelsbudget vidare genom att köpa ekologiskt där det betyder mest. Du får näringsrika livsmedel som är fria från giftiga bekämpningsmedel och ger din kropp den bästa chansen för ett hälsosamt och långlivat liv.

Annons