https://amg-news.com/kill-cancer-cells-dandelion-root-is-able-to-kill-98-of-cancer-cells-within-48-hours/

Maskrosrot, maskrosgrönt samt maskroste är laddat med näringsämnen och har en mängd olika fördelar för vår hälsa.

 

https://rumble.com/v3l3chg-1-backyard-weed-that-can-replace-all-your-medications.html

Bakgrund

Maskrosor, även känd som Taraxacum officinale, är en typ av blommande växt hemma i Europa, Asien och Nordamerika. Ursprunget till maskros som naturläkemedel kan spåras ända tillbaka till 659 f.Kr. i det antika Kina. Det användes också i arabisk, walesisk och europeisk medicin och åts rå eller gjordes till en juice eller tonic.

Traditionell användning av maskrosen sträckte sig från att främja bättre matsmältning till att läka levern. Vissa indianstammar tuggade på maskrosrot för att lindra smärta medan andra ångade löven och applicerade lokalt för att lindra halsont.

Ändå sträcker sig fördelarna med maskros långt bortom roten. Faktum är att maskrosblad, frön och blommor kan användas i en mängd olika recept och alla har en unik uppsättning näringsämnen och hälsofrämjande egenskaper.

Näringsinnehåll

Maskros är rik på många näringsämnen men ändå låg i kalorier. den innehåller en bra mängd fibrer samt vitamin K, vitamin A och vitamin C.

En kopp hackad maskrosgrönt (55 gram) innehåller ungefär:

  • 24,7 kalorier
  • 5,1 gram kolhydrater
  • 1,5 gram protein
  • 0,4 gram fett
  • 1,9 gram fiber
  • 428 mikrogram vitamin K (535 procent dagligt värde (DV)
  • 5 588 internationella enheter vitamin A (112 procent DV)
  • 19,3 milligram C-vitamin (32 procent DV)
  • 103 milligram kalcium (10 procent DV)
  • 1,7 milligram järn (9 procent DV)
  • 1,9 milligram E-vitamin (9 procent DV)
  • 0,2 milligram mangan (9 procent DV)

Maskrosgrönt innehåller också en liten mängd tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, magnesium, fosfor, kalium, zink och koppar. Vetenskapliga studier om fördelar med maskros – Ta bort cancerceller

Forskare från Kanada upptäckte en växt som dödar cancerceller på 48 timmar. Vid University of Windsor i Kanada genomfördes en forskning vid Institutionen för kemi och biokemi, och resultaten kan ge hopp till cancerpatienter.

Maskroste verkar på de drabbade cancercellerna på ett sätt att de sönderfaller inom 48 timmar, under vilken tid inga nya friska celler i kroppen påverkas. Denna ofta försummade växt anses vara ogräs, men har många läkande egenskaper och den måste vara ren när den samlas in, borta från vägar och föroreningar.

Medan våra mormödrar brukade förbereda sirap av maskrosblommor med vetskap om att det innehåller många botande ämnen, visste de inte säkert att maskrosrot kan hjälpa cancerpatienter. Forskare har funnit att roten till denna växt verkar vara ”bättre” än kemoterapi eftersom den ”dödar” alla celler och endast maskrosroten de som drabbats av cancer.

Måste läsa: Cancerceller dör på 42 dagar! Denna berömda österrikares juice botade över 45 000 människor från cancer och amp; Andra obotliga sjukdomar! (Recept-Video)

Dessutom har den urindrivande egenskaper, stimulerar utsöndringen av gallan, renar levern, hjälper mot allergier och sänker kolesterol. Den innehåller mycket viktiga vitaminer och mineraler som vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, järn, kalcium, kalium, folsyra och magnesium.

Den innehåller upp till 53% av det nödvändiga dagliga intaget av vitamin K och cirka 110% av det rekommenderade dagliga intaget av vitamin A. Dessa fakta om denna växt är kända i åratal. Men nyare studier har kastat ett nytt ljus över maskrosen.

Hur plockar man maskrosroten?

Maskrosrot skördas på hösten eller våren, när all energi finns i roten. Maskros, det vill säga maskrosroten ska dras ut från marken. Använd en liten murslev för att gräva och ta försiktigt bort jorden runt roten. Se till att roten förblir intakt, för att inte tappa den läkande vätskan som är gömd i den.

Ta bort roten till en ren plats som inte är behandlad med olika kemikalier, och medan du tar bort roten fokusera din energi på stora och kraftfulla växter.

Hur förvarar man maskrosroten?

Som ett botemedel används maskrosrot färsk och torkad. Om vi ​​vill behålla maskrosroten måste den torkas. Innan torkning ska roten försiktigt skalas och skäras i lika stora, mindre bitar. Efter det ska den torkade maskrosroten förvaras i frisk luft. Sprid ut maskrosroten på en yta, på en sval torr plats med god ventilation.

Roten kommer att torkas inom en period av 3 till 14 dagar, och du kommer att märka när torkad blir skör under fingrarna. På detta sätt innehåller torkad maskros rot medicinska egenskaper upp till ett år, och bör förvaras i glasburkar på en sval, mörk plats.

Detox lever

Enligt Axe (2021) renar vitaminer och näringsämnen i maskrosor våra lever och håller dem i funktion. Maskrosor hjälper vårt matsmältningssystem genom att upprätthålla ett korrekt gallflöde. En studie av Davaatseren et al., (2013) stöder idén att maskroste eller stjälkar också är bra C-vitaminmat och kan hjälpa till med mineralabsorption, minska inflammation och förhindra utveckling av sjukdomar.

Naturligt kaffeersättning

Rötterna hos unga maskrosväxter är rostade till en mörkbrun färg. Sedan, efter att ha blötlagt i varmt vatten och silat, kan det avnjutas som kaffeersättning »» The Natural Way: Introducing Java Burn – Weight Loss With Black Coffee (hemligt recept )

Bekämpar kolesterol

Vissa av de bioaktiva föreningarna i maskros kan sänka kolesterolet, vilket kan minska risken för hjärtsjukdomar. En djurstudie av Davaatseren     et al., (2013) reducerade signifikant kolesterol- och triglyceridnivåer hos möss som behandlades med maskrosextrakt.

En annan kaninstudie av Choi et al.,(2010) undersökte effekten av att lägga till maskrosrötter och blad till en kost med högt kolesterol. Kaniner som fick maskros hade märkbart sänkta kolesterolnivåer. Även om dessa resultat är spännande, behövs mer forskning för att fastställa maskrosens potentiella effekter på kolesterol hos människor.

Stödben

Maskrosor innehåller 10 procent av det rekommenderade dagliga värdet av kalcium i kroppen. Därför, genom att bara dricka maskroste eller äta grönt, sorteras kroppens kalciumbehov och kan förhindra högt blodtryck som kan orsakas av kalciumbrist.

Hög i vitamin K

Maskros är laddad med över 500 procent av det dagliga värdet av kroppens behov av vitamin K. Vitamin K är ett viktigt fettlösligt vitamin och har betydelse för ben- och hjärthälsa. Vitamin K är det viktigaste vitaminet som behövs för benmineralisering och blodkoagulering – i själva verket bygger vitamin K ben bättre än kalcium! Och det hjälper till att upprätthålla hjärnans funktion och en hälsosam ämnesomsättning.

SE ÄVEN: Chockerande hemlighet EXPONERAD: Ex-Big Pharma-anställd upptäcker genombrottsformel: ÄT DETTA EN gång om dagen för att sänka blodsockret UNDER 100 HELA DAGEN

Till exempel visar en studie av Adams och Pepping (2005) att vitamin K kan förbättra benhälsan och minska risken för benfrakturer, särskilt hos postmenopausala kvinnor som löper risk för osteoporos. Vitamin K stöder också menstruationsblödningar på grund av dess blodkoagulerande förmåga.

En studie av Juanola-Falgarona et al., (2014) som involverade över 7 000 respondenter visar vitamin K förmåga att minska risken för cancer och kardiovaskulär dödlighet.

Viktminskning

Zhang et al., (2008) studie bekräftade att maskros kan ha liknande effekter på kroppen som viktminskningsläkemedlet Orlistat, som verkar genom att hämma bukspottkörtellipas, ett enzym som frigörs under matsmältningen för att bryta ner fett. Att testa effekten av maskrosextrakt i möss avslöjade liknande resultat, vilket fick forskare att rekommendera ytterligare studier om de möjliga effekterna av maskros mot fetma.

Understödjer diabetes

Maskroste och juice hjälper personer med diabetes genom att stimulera produktionen av insulin från bukspottkörteln och hålla blodsockernivån låg. maskroste hjälper också kroppen att ta bort överflödigt socker som lagras i kroppen – eftersom det är ett diuretikum.

En studie av Wirngo et al., (2016) bekräftade att de antidiabetiska egenskaperna hos maskros tillskrivs bioaktiva kemiska maskiner, inklusive cikorinsyra och sesquiterpenlaktoner. De noterade att det också har använts för diabetes på grund av dess antihyperglykemiska, antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper.

Dermatologisk hälsa

Christine Ruggeri, (2019), noterar att den mjölkvita substansen som syns på fingrarna när man bryter en maskrosstam faktiskt är bra för huden! Saven från en maskrosstam är mycket alkalisk, och den har bakteriedödande, insekticida och svampdödande egenskaper. Författaren anser att juicen kan användas för att lindra klåda eller irritation från eksem, ringorm, psoriasis och andra hudinfektioner.

Detta påstående bekräftades av en studie av Yang & Li (2015) att extrakt av maskrosblad och blommor har visat sig fungera som potenta skyddsmedel mot UVB-skador och absorption.

Fiber

Maskroste och grönt är fiberrik mat, vilket gör dem till ett välgörande stöd för matsmältning och tarmhälsa. En studie av Anderson et al., (2009) håller med om att fiberrik kost också minskar risken för fetma, hjärtsjukdomar och diabetes, matsmältningsproblem, njursten och fetma samt förmågan att minska risken för vissa cancerformer.

Vitamin A

Dawson (2000) anser att vitamin A i kosten stöder antioxidanter som förhindrar cancer genom att minska nivåerna av de fria radikaler som orsakar DNA-skador. En kopp maskrosgrönt har över 100 procent av det dagliga värdet av vitamin A, därför kan man bekämpa för tidigt åldrande, luftvägsinfektioner och synnedsättning med bara en mugg maskroste.

Dessutom ger vitamin A också immunstöd, främjar hudens hälsa och hjälper till att förebygga cancer. För kvinnor som är gravida är det mycket viktigt att få i sig tillräckligt med vitamin A, särskilt under tredje trimestern.

Diuretikum

Clare et al., (2008) studie visar att maskrosrot har en naturlig diuretisk effekt, vilket hjälper levern att snabbt eliminera toxiner. Eftersom maskros hjälper till att minska urinsyra och stimulerar urinproduktion, är det fördelaktigt för att bekämpa bakteriella infektioner i matsmältningskanalen och reproduktionsorganen.

Urinvägsinfektion

Clare et al., (2008) studie bekräftade att maskroste kan hjälpa till att förebygga urinvägsinfektioner, såväl som blåssjukdomar, njurproblem och möjligen även cystor på fortplantningsorganen på grund av dess diuretiska egenskaper.

För effektivitet mot urinvägsinfektioner rekommenderar Levy (2021) att maskrosrot bör kombineras med ett annat bladextrakt som kallas uva ursi för att hjälpa till att minska antalet urinvägsinfektioner hos kvinnor. Författaren noterar: ”I denna kombination används uva ursi eftersom det dödar bakterier, och maskros används på grund av dess förmåga att öka urinflödet och bekämpa infektioner”.

Bieffekter

Christine Ruggeri, (2019) noterar:

  1. Maskroste bör undvikas hos dem som tar antibiotika eller är allergiska mot maskros.
  2. De som är allergiska mot ambrosia och relaterade växter (som prästkragar, krysantemum, ringblommor), är sannolikt allergiska mot maskros.
  • Maskrosor kan orsaka allergiska reaktioner när de tas genom munnen eller appliceras på huden hos känsliga personer.
  1. Maskros kan minska hur mycket antibiotika kroppen absorberar. Detta innebär att att ta maskros tillsammans med antibiotika kan minska effektiviteten av vissa antibiotika.
  2. Vissa antibiotika som kan interagera med maskros inkluderar ciprofloxacin, enoxacin, norfloxacin, sparfloxacin, trovafloxacin och grepafloxacin.
  3. Att ta maskros kan minska hur väl kroppen gör sig av med litium på grund av dess diuretiska egenskaper. Detta kan öka hur mycket litium som finns i kroppen och resultera i allvarliga biverkningar.
  • Det finns även kalium i vissa urindrivande piller, så var försiktig när du tar dessa ”vattenpiller” eftersom du inte vill ha för mycket litium eller kalium i kroppen.
  • Maskros kan minska hur snabbt levern bryter ner vissa mediciner. Innan du tar maskros, prata med din läkare om du tar några mediciner som förändras av levern. Några av dessa typer av mediciner inkluderar amitriptylin, haloperidol, ondansetron, propranolol, teofyllin och verapamil.

Doserings- och tilläggsformulär

Enligt Healthline.com tas maskrosblad, stjälkar och blommor ofta i sitt naturliga tillstånd och kan ätas kokta eller råa. Maskros finns också i kompletterande former, såsom kapslar, extrakt och tinkturer.

För närvarande finns det inga tydliga doseringsriktlinjer, eftersom mycket lite mänsklig forskning har utförts på maskros som tillskott. Följande rekommenderas:

  • Färska blad:  4–10 gram, dagligen.
  • Torkade blad:  4–10 gram, dagligen.
  • Bladtinktur:  0,4–1 tesked (2–5 ml), tre gånger om dagen.
  • Färsk bladjuice:  1 tesked (5 ml), två gånger dagligen.
  • Vätskeextrakt:  1–2 teskedar (5–10 ml), dagligen.
  • Färska rötter:  2–8 gram, dagligen.
  • Torkat pulver:  250–1 000 mg, fyra gånger om dagen.

Ta hem

  • Maskros stöder hälsan hos dina ben, matsmältning, lever, urinvägar och hud. Den är rik på näringsämnen, inklusive fibrer, antioxidanter, vitamin A och vitamin K.
  • Maskrosor har potential att ge vissa terapeutiska hälsofördelar. Forskning om specifika tillämpningar för maskros saknas dock, särskilt i studier på människa.

Författaren har ett uppdrag att förse dig och din familj med näringstips av högsta kvalitet, vetenskapliga örter och hälsosamma recept i världen.