Bild: Oreganoolja hämmar cancertillväxt, tar bort vårtor med mera

https://naturalnews.com/2016-08-30-oregano-oil-inhibits-cancer-growth-removes-warts-and-more.html

Oregano är en stapelvara i köket. Den ger en välsmakande värme till din favorit tomatsås och används i många prisade rätter; den används till och med för att klä upp olivolja. Vad du kanske inte vet är dock att oregano också har några ganska imponerande läkande egenskaper.

Den aktiva föreningen i oregano som främjar många av dessa hälsofördelar kallas carvacrol. En häpnadsväckande fördel med carvacrol är dess förmåga att bryta igenom den yttre väggen hos norovirusarter. Norovirus är ett släkte av mikroorganismer som orsakar livsmedelsburna sjukdomar. Det finns för närvarande tre arter av norovirus kända för att påverka människor, och de orsakar cirka 21 miljoner fall av gastroenterit varje år, enligt CDC. CDC rapporterar också att virusen är otroligt smittsamma, med så få som 18 viruspartiklar som behövs för att leda till en infektion.

Du kan se var ett helt naturligt botemedel mot denna sjukdom skulle vara ganska användbart, och en nyligen genomförd studie ledd av Dr. Kelly Bright och hennes kollegor vid University of Arizona undersökte just detta. Deras studie tyder på att carvacrol skulle kunna användas för både mat och ytsanering. Föreningens förmåga att bryta ner virusets externa proteiner gör resistens till en osannolik förekomst. Cavarcrol är säkert och icke-frätande, vilket också kan göra det till ett utmärkt alternativ till blekmedel eller andra hårda rengöringskemikalier som ofta används i skolor, daghem, sjukhus och andra anläggningar där norovirus ofta frodas.

Natural News rapporterar också att denna primära beståndsdel av oregano har uppvisat en antitumöreffekt på mänskliga metastaserande bröstcancerceller. Forskning har visat att carvacrol kan hjälpa till att påskynda apoptos, eller celldöd, i cancerceller.

Forskning från Long Island University har visat att carvacrol också kan vara effektivt mot prostatacancer. Dr Supriya Bavadekar, en ledande forskare och biträdande professor i farmakologi vid Long Island University säger: ”Vi testade carvacrol i olika koncentrationer och under olika tidsperioder mot mänskliga prostatacancerceller och var glada över att se den fullständiga hämningen av cancerceller.”

Förutom att döda virus och förstöra cancerceller, kan oregano också hjälpa till att ta bort fula (och ofta smärtsamma) vårtor. Oreganoolja i synnerhet är mycket bra för detta ändamål, även om man måste vara mycket försiktig; oreganoolja är så potent att den kan bränna din hud om den inte späds ut ordentligt. När du använder oreganoolja för att ta bort en vårta, späds den bäst med en helt naturlig kokosolja eller olivolja. Ett bra förhållande att börja med är 5 droppar oreganoolja till 20 droppar bärarolja. Denna blandning kan appliceras på en vårta två gånger om dagen tills den försvinner.

Källor:

NaturalNews.com

Annons