2022-09-04
I ett mejl i min inbox, Primal Labs

Du kanske har hört i nyheterna under de senaste åren att ”köttätande dieter” har ökat i popularitet och har några förvånansvärt kraftfulla hälsofördelar som ofta chockerar många människor, eftersom detta sätt att äta är så tvärtemot vad du hör i massmedia.

Faktum är att du kanske till och med har hört att den berömda Joe Rogan (komikern och den mest populära podcast-värden i världen) provade en hel månad på en köttätare diet förra året 2020 och sa att det var det ”bästa han någonsin känt” samtidigt som han förlorade 12 kg kroppsfett och förlora sina kärlekshandtag som han aldrig kunde bli av med tidigare. Han rapporterade också att hans energi var helt stabil under den månad han åt köttätare. Han mådde så bra av att äta en diet helt kött att han gjorde det i 30 dagar igen i januari, och rapporterade liknande resultat igen.

När du läser dagens nyhetsbrev vill jag uppmuntra dig att vara öppensinnad och inse att de flesta ”guruer” där ute som du hör från i media faktiskt inte har så mycket djupgående utbildning i näringslära, och de mest kraftfulla livsmedelsföretagen som säljer ultra – Bearbetad ”växtbaserad” skräpmat har faktiskt mycket inflytande på att sprida propaganda och försöker skylla alla hälsoproblem på kött, ägg och andra hälsosamma animaliska livsmedel eftersom de vet att du kommer att köpa mer mycket lönsamt ”växtbaserat” skräp mat om du äter mindre animalisk mat.

Men när du gräver i den verkliga vetenskapen och utforskar den med ett öppet sinne, upptäcker du faktiskt att den mesta informationen om näring som predikas i det vanliga inte nödvändigtvis är korrekt, och jag kommer att förklara några av mina upptäckter i det här e-postmeddelandet.

Om du aldrig har hört talas om ”köttätardieten”, är det i grunden ett sätt att äta som fokuserar antingen helt eller mest på hälsosamt kött, fisk och ägg, samtidigt som du undviker de flesta vegetabiliska livsmedel, eller väljer endast små mängder växtbaserade livsmedel. på en skala av växttoxicitet… till exempel, med bladgrönsaker, nattljus, spannmål och bönor som de mest giftiga vegetabiliska livsmedel, och frukter i allmänhet är de minst giftiga typerna av vegetabiliskt livsmedel (jag ska förklara mer om det konceptet med växttoxicitetsnivåer om lite)…

Jag har intensivt studerat vetenskapen om köttätare och köttätare (djurbaserade) dieter i flera år nu, och har fascinerats av de imponerande hälsofördelar som tusentals människor får av detta sätt att äta. Men som med alla sätt att äta, finns det vissa typer av människor som får mycket mer fördelar än andra.

De största kategorierna av människor som verkar ha mest nytta av djurbaserad kost är människor med dessa tillstånd…

1. Autoimmuna tillstånd — en mycket hög andel personer med autoimmunitet ser en dramatisk minskning av symtomen, och många gånger, och full upplösning av symtomen genom att följa antingen en köttätande diet eller en mestadels köttätande diet som bara innehåller de enklaste och minst giftiga växterna . För autoimmunitet är det i princip den mest effektiva typen av elimineringsdiet, eftersom det finns så många typer av växter som utlöser autoimmuna symtom.

Det är ganska vanligt att personer med autoimmuna tillstånd utlöses av vegetabiliska livsmedel som glutenhaltiga spannmål, bönor (mycket höga i lektiner), nattljus (tomater, paprika, aubergine och vit potatis), oxalater från bladgrönt och andra problem. föreningar i växter.

2. Mag-/matsmältningsproblem — eftersom överskott av fibrer och överskott av växtbaserade antinäringsämnen och växtgifter kan försämra matsmältningsförhållandena, kan en kost som mestadels kött faktiskt är läkande för matsmältningssystemet hos många människor, även om det uttalandet förvånar de flesta människor. Till och med den världsberömda matsmältningsläkaren Dr Michael Ruscio sa i en intervju att någonstans runt 60 % eller fler av hans patienter behöver mindre fibrer, inte mer. För mycket fibrer kan orsaka överväxter av vissa typer av bakterier som kan orsaka mer matsmältningsbesvär. För mycket fibrer kan också irritera matsmältningskanalen hos många människor.

Jag känner personligen MÅNGA människor som använder köttätande dieter och upplever dramatiskt förbättrad matsmältning. Jag känner också flera personer med Crohns sjukdom där köttätare är det enda som har fungerat för dem att kontrollera sin Crohns, och de hade provat allt innan dess. Det kommer inte att fungera för alla, och de flesta konventionella läkare har aldrig ens hört talas om köttätande dieter, så förvänta dig inte att din läkare ska veta något om det om du frågar. Faktum är att de flesta konventionella läkare (jag skulle säga att 95 % av dem) inte vet mycket alls om näring eftersom det nästan inte finns någon näringsutbildning i läkarutbildningen. Så de enda läkare som vet mycket om kost är vanligtvis bara den lilla andelen av dem som är självlärd.

3. Diabetes och fetma – även om kolhydrater inte nödvändigtvis är ”dåliga”, särskilt för metaboliskt friska människor eller personer som tränar intensivt, kan lågkolhydratdieter (inklusive lågkolhydratdieter av köttätare) vara särskilt kraftfulla för åtminstone vissa tidsram för att få typ 2-diabetiker tillbaka till normalt blodsocker och insulinfunktion i kroppen. Om du är diabetiker eller pre-diabetiker, rekommenderar jag starkt att du läser denna naturliga metod för att vända diabetes här.

Dessutom blir viktminskning ganska lätt när du äter nästan helt kött, eftersom kött är den enskilt mest mättande maten du kan äta, och det är i princip omöjligt att äta för mycket kalorier med en diet som endast består av kött eller mestadels kött. Tänk på hur svårt det är att äta för mycket på biff. Du slutar helt enkelt när du är mätt. Men tänk hur lätt det är att äta för mycket på mac n ost, flingor, bagels, bröd, pizza, glass och andra kolhydrater/fettkombinationer som är mycket beroendeframkallande. Jag vet personligen att när jag har pizza, bröd eller pasta framför mig kan jag inte sluta äta det eftersom det är så beroendeframkallande och det slutar med att jag överfyller mig med tusentals överflödiga kalorier. Men med en saftig gräsmatad biff äter jag bara tills jag är mätt och slutar då naturligtvis.

När det gäller mig personligen så har jag gjort ungefär 85-90 % köttätare i ca 3 år nu (jag skulle kalla det djurbaserat, med bara noggrant utvalda växter som frukt som jag vet gör bra med min kropp). .. För mig har detta varit den absolut enklaste och bästa dieten för mig, och jag har aldrig mått så bra. Min matsmältning är i princip nästan perfekt eftersom jag skär ut de flesta grönsaker, bönor, nattljus, etc, och min energi och kroppssammansättning har också förbättrats. Och mitt blodprov har också varit nästan perfekt under de senaste åren på en mestadels köttbaserad diet.

Och nej, trots den falska övertygelsen från föråldrade läkare och vanliga media att kolesterol orsakar hjärtsjukdomar, kan ingenting vara längre ifrån sanningen… i själva verket är de största orsakerna till hjärtsjukdomar faktiskt vegetabiliska livsmedel som vegetabiliska oljor och socker, men INTE kött. Kött, fisk och ägg innehåller faktiskt viktiga näringsämnen som kan hjälpa till att förebygga hjärtsjukdomar, såsom vitamin K2, karnosin, karnitin, DHA/EPA, stearinsyra, etc.

När det gäller vad jag personligen äter… Jag äter mestadels rött kött nästan varje dag (gräsmatat nötkött, bison, lamm och jak), fisk och skaldjur ett par gånger i veckan, ägg och de enda växterna jag äter är små mängder av squash, sötpotatis, morötter, avokado, gurka, kaffe, vin och söt frukt endast under den lokala fruktsäsongen, men inte under vintern. Jag njuter också av en liten sked honung några dagar i veckan som dessertersättning.

Jag personligen väljer att undvika kyckling och fläsk mest, eftersom de har ca 10x den inflammatoriska omega6-halten av rött kött (rött kött innehåller bara 2-3 % omega6, medan kyckling och fläsk innehåller ca 15-20 %, eftersom kyckling och fläsk matas nästan uteslutande spannmål och soja, medan rött kött som nötkött, lamm och bison äter mest gräs och foder under större delen av sitt liv)… Jag förklarar mer i detalj varför RÖTT kött är nyttigare än kyckling eller fläsk i den här artikeln, och även varför rött kött också är mer miljömässigt hållbart, vilket förvånar de flesta.

Den bästa dietförändringen jag någonsin gjort som hade den största inverkan på att förbättra min hälsa var att skära ut de flesta grönsaker och bönor under de senaste 3-4 åren. Jag undviker faktiskt avsiktligt nästan alla grönsaker och bönor nu, och detta hade den mest dramatiska förbättringen av hur jag har känt mig på en daglig basis.

Jag tror personligen inte att grönsaker är en släktes konsekvent matkälla för människor, och en studie av över 300 jägare-samlare-stammar visade att den genomsnittliga dieten för jägare-samlare runt om i världen var cirka 80-85 % kött, fisk och frukt , och de andra 15 % var i princip små mängder nötter och rötter… Men jägaresamlare åt verkligen inte mycket av det vi skulle kalla ”grönsaker” i vår moderna matförsörjning. Blad och stjälkar var bara 1 % av den genomsnittliga dieten för jägare och samlare, även i tropiska områden.

När allt kommer omkring är 99% av löven i det vilda giftiga, och varför skulle jägare-samlare ha slösat bort tid och energi på att samla in något som inte har några kalorier…det är bara ingen logisk mening. Majoriteten av växtmaten som våra förfäder åt var faktiskt mest frukt (den enda delen av växten som vill ätas så att vi kan sprida trädens frön någon annanstans), tillsammans med lite nötter och rötter, eftersom de är de mer kalorimässigt -täta växter som hade varit vettigt att samla.

Jag tror också att cirka 50 % av grönsakerna faktiskt är skadliga för många människor baserat på genetik och andra hälsotillstånd… Till exempel kan brassica-grönsaker vara dåliga för personer med sköldkörtelsjukdom, nattljusgrönsaker kan vara dåliga för personer med artrit , kan bladgrönsaker orsaka oxalat problem som njursten, och vissa andra grönsaker kan ofta förvärra matsmältningsproblem. Så som du kan se kan grönsaker ofta ha fler nackdelar än fördelar.

En annan sak som jag har märkt genom åren är att majoriteten av män i allmänhet verkar klara sig fantastiskt på köttätare eller mestadels köttätare, medan kvinnor verkar vara mer 50/50… vissa kvinnor känner sig fantastiska på köttätare, och andra kvinnor känner behovet av mer fiber och mer vegetabilisk mat i allmänhet. Detta är faktiskt också förfäders konsekvent, eftersom jägare-samlare i allmänhet hade männen som huvudjägare och kvinnorna oftare som samlare, och männen hade tillgång till mer frekvent kött än kvinnorna i många av dessa stammar. Så det är möjligt att män är byggda för en något högre proteindiet än kvinnor som en generalisering.

Ett annat bra exempel är min vän Dr Paul Saladino, som skrev den populära boken The Carnivore Code... han har också varit köttätare i tre år nu och äter inget annat än kött, organ, honung och en liten mängd frukt, och killen är en av de friskaste människorna jag känner, medan när han var vegan tror jag för 6 eller 7 år sedan förstörde han sin hälsa på det sättet.

Slutligen skulle jag rekommendera folk att ha ett öppet sinne när de undersöker saker som köttätare vs växtbaserade dieter, eftersom det finns MYCKET slutenhet från det växtbaserade samhället att ens överväga eller undersöka något annat än vad den partiska informationen de för närvarande har. tro. Jag har kommit till slutsatsen att de flesta människor kan trivas alldeles utmärkt på antingen en köttbaserad kost eller möjligen till och med en växtbaserad kost så länge som dessa växter beaktas på en skala av växttoxicitet och väljs noggrant, samtidigt som de får åtminstone vissa djurbaserade livsmedel för att balansera ut de mikronäringsämnen som helt enkelt inte kan erhållas från bara växter. Och vissa människor (om du har nordlig genetik) kan till och med överväga att vara mer djurbaserade på vintern och tidigt på våren, när våra nordeuropeiska förfäder mestadels skulle ha varit köttätare, och sedan byta till en högre växtkost på sommaren och hösten när frukt, nötter och rötter skulle ha varit rikligare.

En annan sak är att det verkar viktigare för livslängden att vi är försiktiga med att undvika den VÄRSTA maten som orsakar de flesta sjukdomar… med den absolut värsta maten som dödar de flesta människor är vegetabiliska oljor (aka fröoljor som sojabönolja, majs). olja, solrosolja, bomullsfrö, raps, etc) och socker, och möjligen för mycket raffinerade spannmål också. Och för människor som försöker äta en mer köttbaserad kost (med mindre mängder noggrant utvald växtmat) tycker de ofta att det blir väldigt lätt att undvika de värsta matvarorna som vegetabiliska oljor och socker eftersom de inte behöver äta någon processad mat och har heller inte sug efter onyttig mat längre heller eftersom kött är så mättande.

För att läsa mer om hur att äta en rolig och läcker diet av köttätare kan potentiellt dramatiskt förbättra din kroppssammansättning, energi, matsmältning och mer, missa inte den här artikeln nedan om min vän Ross och hans erfarenhet…

How my friend Ross lost 72 lbs of fat, packed on lean muscle, and ignited his sex drive by throwing out vegetables and eating more meat