Jorda sig med båda fötterna på jorden - Naturlig Hälsa - Örtoteket

 Av Ali Le Vere, BS, BS

http://www.renegadetribune.com/grounding-the-missing-element-to-healing-autoimmunity/

Vår frånkoppling från det praktiskt taget oändliga och tillgängliga förrådet av elektroner på jordens yta är en förbisedd orsak till autoimmuna sjukdomar. Revolutionerande forskning avslöjar att fysisk kontakt med marken tillhandahåller fria radikal-neutraliserande elektroner som cirkulerar genom den levande matrisen i vår kropp och fungerar som vårt primära antioxidantförsvarssystem.

Ett kännetecken som är inneboende i den mänskliga upplevelsen är kopplingen till jorden, det outplånliga ömsesidiga beroendet med ett grundläggande och primordialt element, som representerar de föregångare från vilka vi kom och jorden till vilken vi kommer att återvända. Jordning till jorden galvaniserar våra sinnen och återuppväcker vår uråldriga förbindelse med den gränslösa fria elektronkällan som finns på vår planet.

Överskott av fria radikaler är ett förebud om sjukdom

I grund och botten representerar marken en reservoar av fria och rörliga elektroner, eller negativa laddningar som har potential att neutralisera de positivt laddade fria radikalerna, eller reaktiva syrearter (ROS), som kan skada cellbeståndsdelar och leda till sjukdomar och degeneration. Fria radikaler, såsom väteperoxid , hydroxylradikal och superoxidanjonradikal är i sig instabila föreningar som både är biprodukter av aerob metabolism och syntetiseras genom olika fysiokemiska och patologiska tillstånd (1).

Visserligen spelar fria radikaler hormetiska eller adaptiva roller som signalmolekyler i redoxbiologin för upprätthållande av cellulär homeodynamik (2), och kan i själva verket ha utvecklats som en viktig signaltransduktionsmekanism för att möjliggöra förändringar som svar på tillgängligheten av miljönäringsämnen (3, 4) ). Men fria radikaler som finns i överskott leder till ett tillstånd som kallas oxidativ stress , vilket är grogrunden för autoimmuna sjukdomar och andra kroniska tillstånd inklusive diabetes mellitus, cancer, ischemiska sjukdomar som kranskärlssjukdom, stroke, högt blodtryck och havandeskapsförgiftning, och neurodegenerativa sjukdomar. sjukdomar inklusive Parkinsons och Alzheimers (1).

När det gäller autoimmuna sjukdomar som reumatoid artrit, systemisk lupus erythematosus och Sjögrens syndrom har studier visat att de flesta patienter har överdriven belastning av oxidativ stress eller otillräckliga antioxidantförsvarssystem jämfört med friska kontroller (5). Oxidativ stress är inblandad i patofysiologin för autoimmuna sjukdomar eftersom en obalans mellan fria radikaler och antioxidanter uppreglerar inflammation, stimulerar apoptos eller cellsjälvmord och inducerar även förlust av immunologisk tolerans, eller förmågan att skilja sig själv från icke-jaget (5) .

Jordning motverkar fria radikaler

Definierade som ”molekylära arter som kan existera oberoende som innehåller en oparad elektron i en atomomloppsbana”, tenderar fria radikaler att donera eller acceptera elektroner från andra molekyler, vilket orsakar skador på nukleinsyror, som innehåller det genetiska materialet, såväl som kolhydrater, lipider och proteiner (6). Att sätta dina bara fötter på marken kan i själva verket framkalla en antioxidanteffekt , rensa bort dessa fria radikaler och mildra deras skada. Enligt forskare,

Planetens yta är elektriskt ledande … och dess negativa potential upprätthålls (dvs dess elektrontillförsel fylls på) av den globala atmosfäriska elektriska kretsen. Allt fler bevis tyder på att jordens negativa potential kan skapa en stabil intern bioelektrisk miljö för normal funktion av alla kroppssystem (Chevalier et al. 2011).

Människans levande matris, bestående av en ”kontinuerlig molekylär väv av organismen, bestående av fascia, de andra bindvävnaderna, extracellulära matriser, integriner, cytoskelett, kärnmatriser och DNA,” deltar i utbytet av elektriska laddningar för att upprätthålla ett tillstånd av jämvikt eller homeostas, vilket tillåter överföring av laddningar som en förebyggande strategi för att skapa ett inflammatoriskt svar om infektion eller skada inträffar (7). För att illustrera omfattningen av utbyte av elektroner i hälsa diskuterar forskare att patienter med inflammatoriska störningar faktiskt kan utarma terapeuter under kroppsarbete, massage eller praktiska energimedicinsessioner (7). Således har inflödet av fria elektroner genom barfotakontakt med jorden, vilka sprids genom intracellulära biopolymerer och det amorfa gelatinösa materialet som är känt som grundsubstansen i den extracellulära vävnaden, potentialen att minska akut och kronisk inflammation genom denna mekanism (7) .

Den förlorade konsten att jorda

I moderna industrisamhällen har vi övergivit vår huvudsakliga koppling till naturen, inte längre pendlar med de naturliga kretsloppen och uppvisar helig vördnad för dag-natt, kosmiska, säsongsbetonade och interstellära krafter, utan snarare antagit attityder av överlägsenhet över naturen och uppfatta naturen. som en enhet som ska utnyttjas och erövras. Denna förlust av harmoni med de naturliga rytmerna är inte bara skadlig för vårt mänskliga psyke, som utvecklats till att vara fundamentalt anpassat till naturen, utan den påverkar också negativt vår hälsa som är så oupplösligt kopplad till exponering för solljus, ljudet från den naturliga världen, och jordning med jorden.

Under större delen av evolutionens historia sov människor på gruppen, gick utan skor eller bar skor tillverkade av djurhudar som möjliggjorde jämvikt med jordens elektriska potential, metoder som har förkastats med vad som uppfattas som människans linjära bana, snäll mot en höjdpunkt av avancemang. Men vår skilsmässa från jorden är på något sätt en regression, eftersom vi förlorade den avgörande energiöverföringen från marken till kroppen. Genom att avvika från dessa primordiala metoder, tillsammans med översvämning av giftiga ämnen, elektromagnetisk strålning, genetiskt modifierad, bestrålad och näringsfattig mat, har den moderna livsstilen skapat ett klimat som är moget för sjukdomar.

Tillkomsten av skor i plast eller gummisulor, förhöjda sängar och höghus, som isolerar kroppen från jordens elektriska fält, har sammanfallit med oöverträffade ökningar av epidemin av kroniska sjukdomar, inklusive autoimmuna sjukdomar (8). Inte bara det, men det decimerar vårt försvar mot elektromagnetisk förorening, eftersom studier har visat att jordning minskar spänningen som induceras på kroppen med en faktor på sjuttio vid exponering för växelström (AC) elektrisk potential (8). Med andra ord förhindrar överföringen av elektroner från jorden till kroppen de allestädes närvarande elektromagnetiska frekvenserna från att störa de elektriska laddningarna och aktiviteterna hos molekyler inuti våra kroppar, vilket inte är obetydligt med tanke på att ”det är ingen tvekan om att kroppen reagerar på förekomst av elektriska miljöfält” (8).

Även om direktkontakt med jorden är optimal, finns det olika ledande jordningssystem kommersiellt tillgängliga som kommer som lakan, mattor, självhäftande lappar, skoinsatser eller band som kan bäras eller användas i hemmet för dem som lever med dåliga väderförhållanden eller som vill använda jordning i kliniska scenarier (9).

Otaliga fördelar med jordning för autoimmuna sjukdomar

Förbättrad sömn och smärtlindring

När försökspersoner jordas under sömnen med hjälp av en ledande madrassdyna, observerades signifikanta förbättringar i dagkortisolrytmen, som trendade mot normalisering (10). Kortisol, stress- och uppvaknandehormonet, återgick med andra ord till det normala mönstret att vara hög på morgonen och låg på natten. Denna normaliserande effekt på dygnsrytmen är viktig eftersom långvarig stress, ofta en utlösande faktor vid autoimmun sjukdom, kan orsaka glukokortikoidreceptorresistens som kulminerar i ett pågående inflammatoriskt svar (11).

I experimentet ledde jordning till bättre sömnstartslatens, eller den tid det tar att somna på natten, samt mindre sömnstörningar och minskad nattlig smärta (10). Andra studier har visat att försökspersoner som är jordade uppvisar mindre sömndysfunktion och signifikant lindring av kronisk led- och muskelsmärta jämfört med de som har skenjordstörningar (12). Individer med sömnstörningar löper inte bara en ökad risk för att utveckla autoimmun sjukdom (13, men försämrad sömn vidmakthåller en cykel av smärta (14), så ett försök med en godartad intervention som jordning, som kan trunkera den onda cirkeln, är meriterande .

När det gäller kronisk smärta, en vanlig åkomma i autoimmuna populationer, grundar den otvetydigt förändrade biomarkörer för smärta och immunsystemets aktivitet i en studie av fördröjd muskelömhet (DOMS) hos män efter excentrisk träning. I experimentet utförde friska män vadpress medan de bar en tredjedel av sin kroppsvikt på sina axlar. Forskare såg att de i försöksgruppen hade en kraftig ökning av vita blodkroppar och större smärtuppfattning, vilket tyder på en inflammatorisk reaktion, medan de som var jordade hade en liten minskning av vita blodkroppar, betydligt mindre smärta och kortare återhämtningstid ( 8).

Blodsockerreglering

Patienter med autoimmuna sjukdomar, inklusive tillstånd som ulcerös kolit, psoriasis, reumatoid artrit, Graves sjukdom och Hashimotos tyreoidit , löper ökad risk för typ 2, icke-insulinberoende diabetes på grund av vanliga mekanistiska vägar (15). Blodsockerstörning, såväl som insulinresistens, är också vanliga föregångare eller predisponerande faktorer för uppkomsten av autoimmun sjukdom. Det är således lovande att jordning har visat sig minska fasteglukosen bland diabetiker med dålig glykemisk kontroll när den implementeras under en tredagarsperiod (8).

Minskad immunreaktivitet

Jordning har visat sig ge mätbara förändringar i immunförsvarets överkänslighet, inklusive förändringar i antalet vita blodkroppar, koncentrationer av inflammationsförmedlande cytokiner och andra molekyler som är involverade i att öka inflammatoriska svar (9). Jordning dämpar inte bara kardinaltecknen på inflammation, inklusive dolor (smärta), kalori (värme), tumör (svullnad), rubor (rodnad) och funktionsförlust (funktionsförlust), utan medicinska infraröda avbildningsstudier har visat att jordning utlöser snabb upplösning av inflammation (9).

Forskarna Oschman och kollegor (2015) teoretiserar att jordbaserade elektroner kan bidra till upplösning av glödande eller tyst inflammation och ”föreslår också att mobila elektroner skapar en antioxidantmikromiljö runt skadereparationsfältet, vilket bromsar eller förhindrar reaktiva syrearter (ROS) som levereras genom att den oxidativa explosionen orsakar ”collateral skada” på frisk vävnad och förhindrar eller minskar bildandet av den så kallade ”inflammatoriska barrikaden”” (9). Den oxidativa explosionen är den snabba produktionen av fria radikaler av neutrofiler, en undergrupp av immunceller som invaderar skadade platser och genererar signaler för att inducera reparation, rensa cellulärt skräp och utrota patogener (16). Men ROS kan också orsaka skada på friska celler, och deras skadliga effekter kan lindras genom jordning.

Å andra sidan, den inflammatoriska barrikaden som är uppförd med förolämpning eller skadade väggar från skadad vävnad eller infektion för att effektivt förbjuda migration av patogener eller skräp till frisk vävnad. Den inflammatoriska barrikaden kan dock leda till kronisk inflammation eftersom den försvårar navigeringen av regenereringsfrämjande celler och antioxidanter in i det sekvestrerade området. Forskare antar att denna cykel av ihållande inflammation sekundärt till den inflammatoriska barrikaden kan stoppas via jordning, vilket mättar kroppen med elektroner, vänder på ”elektronbristen” som orsakar barrikaden i första hand och möjliggör sårläkning (9).

Endokrin balans

Ett kännetecken för autoimmuna reumatiska sjukdomar är överproduktion av inflammationsframkallande cellulära budbärare kända som pro-inflammatoriska cytokiner, som potent aktiverar hypotalamus-hypofys-binjureaxeln (HPA) som övervakar vår stressrespons (17). Detta leder till en cellulär miljö där pro-inflammatoriska autoimmunförvärrande hormoner dominerar över antiinflammatoriska hormoner som glukokortikoider, vilket sätter upp en inflammatorisk kaskad som gynnar vävnadsdestruktion (17).

Jordning har dock observerats påverka denna ofta oreglerade hypotalamus-hypofys-binjure-tyreoideaaxel (8). Faktum är att vissa individer behöver minska sin dos av sköldkörtelmedicin efter att ha börjat jorda för att kringgå hypertyreoideasymtom, förmodligen för att deras sköldkörtelkörtlar börjar arbeta mer effektivt (8).

Blodets viskositet

Forskning har visat att majoriteten av autoimmuna sjukdomar, inklusive systemisk lupus erythematosus (SLE), inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) och Behçets syndrom alla åtföljs av ökad benägenhet för venös tromboembolism (VTE) eller blodproppar som bildas i djupa vener (18). Detta beror troligen på störningar i det medfödda immunsystemet och det faktum att ”Systemisk inflammation modulerar trombotiska svar genom att undertrycka fibrinolys, uppreglera prokoagulant och nedreglera antikoagulant” (18). Dessa processer gynnar koagelbildning och förhindrar nedbrytning av blodproppar.

Lyckligtvis fann försökspersoner att friska försökspersoner som var jordade i två timmar visade signifikant mindre aggregation av röda blodkroppar, vilket tyder på en avsevärd minskning av blodkoaguleringspotentialen (19). Dessutom hade de jordade deltagarna större zetapotential, vilket är en markör för röda blodkroppars förmåga att stöta bort varandra (19). Faktum är att den antikoagulerande effekten av jordning är så potent att internationella normaliserade förhållanden (INR) måste övervakas av läkare när en jordningskur utförs av en individ på ett blodförtunnande läkemedel som kumadin (8).

Autonom balans

Jordning har visat sig förskjuta det autonoma nervsystemet från sympatisk kamp-eller-flykt till parasympatisk vila-och-smälta, även känd som ras-och-föda. Faktum är att deltagare i ett jordat tillstånd uppvisade omedelbar deaktivering av den förra och samtidig aktivering av den senare (20). Experimentörer observerade att försökspersoner som var jordade uppvisade olika parametrar, såsom ökad andningsfrekvens och stabilisering av blodsyresättning, båda indikerar ett metaboliskt läkningssvar som kräver ökad syretillförsel (20).

Dessutom förbättrar jordning hjärtfrekvensvariabilitet (HRV), ett mått på reglering av det autonoma nervsystemet och en surrogatmarkör för kardiovaskulär risk när den är låg (21). Preliminära studier har visat att mellan tjugofyra och hundra procent av patienterna med autoimmun sjukdom upplever autonom dysfunktion, även känd som dysautonomi, vilket innebär att de har försämrad reglering av kroppsfunktioner som styrs av detta allomfattande system (22). Det autonoma nervsystemet är ansvarigt för olika funktioner såsom urinering, avföring, matsmältning, hjärtfrekvens, blodtryck, pupillreaktion och sexuell upphetsning, så dysautonomi kan störa alla dessa till stor del omedvetna fysiologiska aktiviteter. Därför föreslås jordning vara en genomförbar komplementär terapi för autoimmun sjukdom,

Förbättrad aktivitet genom den parasympatiska grenen förbättrar också det dubbelriktade kommunikationsnätverket mellan det centrala nervsystemet (hjärna och ryggmärg) och det tarmassocierade lymfoida systemet (GALT), känt som tarm-hjärnaxeln , vilket leder till bättre intestinalt blodflöde, rörlighet och magsekret, som alla optimerar matsmältningen och motverkar bakteriell överväxt, gastrointestinala infektioner och intestinal permeabilitet (23), som representerar grundorsakerna till autoimmun sjukdom.

Dessutom aktiverar förbättrad parasympatisk ton efferenta eller utåtledande fibrer i den längsta kranialnerven i kroppen, känd som vagusnerven, som sträcker sig från hjärnstammen till buken och gränsar till de flesta inre organ inklusive hjärta, lungor och matsmältningsorgan. . Studier har visat att elektrisk jordning förbättrar vagal tonus hos både vuxna och för tidigt födda barn, vilket möjligen minskar neonatal sjuklighet, förbättrar stresstålighet och skapar autonom balans (24).

Vagalnerven innerverar eller tillför även receptorer på immunceller, vilka har effekten att påverka det perifera immunförsvaret i en antiinflammatorisk riktning när den aktiveras (25, 26, 27). Dessutom dämpar stimulering av antiinflammatorisk neurotransmission genom vagalnerven aktiviteten hos gliaceller, leukocyter och makrofager, delar av immunsystemet som producerar pro-inflammatoriska signalmolekyler som kan förvärra autoimmuna sjukdomar (28).

Förändringar i elektroninnehåll påverkar cellulär funktion

I frånvaro av kontakt med jorden kan förvrängda elektriska gradienter samlas på grund av heterogen laddningsfördelning. Denna ojämna fördelning av laddningar kan i sin tur påverka funktionen hos enzymer, essentiella proteinhaltiga element som katalyserar de reaktioner som driver själva livet. Detta beror på att biologiska vätskors pH och till och med den tredimensionella konformationen av molekyler, som deras rätta aktivitet är beroende av, kan påverkas av laddningsstörningar i miljön.

Bindning av substrat, eller prekursormolekylerna för kemiska reaktioner, till aktiva platser på enzymer, påverkas av den elektriska mikromiljön. På samma sätt styrs förmågan att donera eller acceptera väteatomer och aktiviteten hos spänningsstyrda jonkanaler som transporterar ämnen in i eller ut ur cellen av elektriska laddningar. Korrekt timing av elektrokemiska impulser är avgörande för nervsystemets funktion, så mycket att variationer i lokala elektriska profiler kan leda till avvikande avfyrning och efterföljande patologi (29).

Beviset stöder jordning

Snarare än ett woo-woo-koncept har flödet av elektroner, som graviterar från jorden till kroppen, dokumenterats vetenskapligt (30). Jordning har transplanterats från riket av alternativ medicin folklore till domänen av en vetenskapligt underbyggd terapi för åkommor av många slag, inklusive åldrande, eftersom åldrande är oupplösligt kopplat till inflammatorisk börda (31). I sin granskning diskuterar Chevalier och kollegor (2012) att genomgång av jordning har preliminära bevis för att förbättra autoimmuna tillstånd som reumatoid artrit, multipel skleros och lupus, förmodligen genom de tidigare nämnda biokemiska mekanismerna. Regelbunden jordning kan också framkalla förbättringar av kardiovaskulära arytmier, högt blodtryck , osteoporos ,astma och andra andningssjukdomar, sömnapné och premenstruellt syndrom (PMS) (8).

Dessutom överladdar elektroner elektrontransportkedjan i mitokondrierna, våra energiproducerande organeller, vilket förhindrar uppkomsten av kroniskt trötthetssyndrom (CFS) symptomatologi (9). Genom att vara halvledande och spridda genom våra bindvävsmatriser gjorda av jordsubstans, cytoskelett, kollagenkorridorer och kroppsvätskor, kan elektronerna från jorden snabbt kompensera oxidativ skada och skydda frisk vävnad (9).

Genom historien har traditionella kulturer hänvisat till biofälten som omger våra kroppar som prana, kosmisk eter, qi, de fyra humorerna och odkraften, bland flera andra namn. Visdomen i dessa uråldriga begrepp, som överskrider kulturella gränsdragningar och andliga beteckningar, valideras av upptäckten att vi bor i bioelektromagnetiska kroppar. Inte bara kan vi föreställas som ljusvarelser, eftersom vi frigör kvantpartiklar som kallas biofotoner eller ultrasvaga fotoniska emissioner, utan vi sänder också ut elektromagnetiska fält, som produceras med rörelse av elektriska laddningar.

Dessutom belyser innovationer inom biofysik och cellulär biologi att ”den mänskliga kroppen är utrustad med ett systemomfattande kollagenöst, flytande-kristallint halvledarnätverk känt som den levande matrisen” (9) som kan styra elektroner till vilken kroppslig plats som helst. vid skada eller sjukdom för att ge skydd på cell-, vävnads- och organnivå (21). Faktum är att detta enorma redoxnätverk för hela kroppen som inkluderar cellmembranproteiner som kallas integriner, porer över kärnhöljet, nukleinproteiner som kallas histoner och arkitektoniska proteiner som mikrotubuli och mikrofilament, anses vara det primära antioxidantsystemet i kroppen i vissa forskningscirklar (9). Med andra ord,

Forskare konstaterar faktiskt att skadliga oxidantmolekyler kan ha utvecklats som en del av det inflammatoriska och patogenbekämpande svaret bara för att den oändliga elektronkällan som jorden är tillgänglig för att motverka deras skadliga effekter (9). Såsom uttrycks i den vetenskapliga litteraturen, ”Elektroner från jorden kan faktiskt vara de bästa antioxidanterna, med noll negativa sekundära effekter, eftersom vår kropp utvecklats för att använda dem under evigheter av fysisk kontakt med marken” (9).

Därför är detta energisubstrat, som animerar oss och styr våra fint orkestrerade fysiologiska fenomen, väsentligt för hälsan. Jordens yta representerar därför en outnyttjad och oumbärlig terapeutisk resurs med potential att förbättra en myriad av inflammatoriska sjukdomar. Att misslyckas med att ladda upp våra kroppar med regelbunden kontakt med jorden är ett visst recept för degeneration, undergång och svaghet.

Boken ”Att vara jordad”

NY EXPANDERAD UPPLAGA MED 25% MER INFORMATION

Boken ”Att vara jordad – den viktigaste upptäckten för vår hälsa någonsin” av upptäckaren Clint Ober, Dr Stephen Sinatra och Martin Zucker kom först ut i april 2010 och har startat en hälsorevolution sedan dess. Detta är fjärde reviderade svenska upplagan med 25% mer material. Läs den fantastiska historien om hur Clint Ober upptäckte hälsofördelarna med att vara jordad och om hans 12 år långa forskningsresa tillsammans med några av världens främsta forskare inom biofysik, elektrofysiologi, energimedicin samt läkare och idrottsforskare. Förstå vad det är som händer i kroppen när man jordar sig och lär om alla de kända hälsofördelarna. Vad händer när kroppen kan tillgodogöra sig fria elektroner som eliminerar fria radikaler. Boken är ett måste för alla människor som bryr sig om sin hälsa. 308 sidor med fascinerande kunskap

”En underbar bok. Att vara jordad är ett återvändande till naturens läkande kraft. Här har du ett enkelt men kraftfullt sätt att återställa din hälsa på alla nivåer, och som är vetenskapligt baserat och intuitivt riktigt.”

https://www.earthingpeople.se/index.php?product/page/61/REA%21+Boken+%22Att+vara+jordad%22

För ytterligare forskning om hälsofördelarna med jordning , besök vår databas om ämnet. 

Annons