By 
http://www.renegadetribune.com/large-study-concludes-mercury-can-now-be-listed-as-a-cause-of-autism/

Vad hände: En ny studie som publicerades i Pediatric Health Medicine and Therapeutics har dragit slutsatsen att det finns ”lika signifikant samband mellan kvicksilverkoncentration och autism. Således kan koncentrationen av kvicksilver listas som en patogen orsak (sjukdomsframkallande) för autism. Studien fann också att det finns betydande mängder bly i hjärnan hos personer med autism.

Som studien förklarar:

I denna studie, genom att söka i Scopus-, PubMed- och Science Direct-databaser, samlades 18 artiklar genomförda i olika länder från 1982 till 2019. Studiernas heterogenitet undersöktes med hjälp av I2-indexet. Data analyserades med R- och STATA-programvara.

I dessa 18 studier undersöktes 1797 patienter (981 fall och 816 kontroller) i åldern 2 till 16 år. Koncentrationen av proverna (blod, hår och naglar) för både fall- och kontrollgrupper utvärderades. Det fanns inget signifikant samband mellan kopparkoncentration och autism (SMD (95% KI): 0,02
(- 1,16, 1,20); I2 = 97,7%; P = 0,972); men det fanns ett signifikant samband mellan kvicksilverkoncentration och autism (SMD (95% KI): 1,96 (0,56,3,35); I2 = 98,6%; P = 0,006); det fanns också ett signifikant samband mellan blykoncentration och autism (SMD (95% KI): 2,81 (1,64,3,98); I2 = 97,8%; P = 0,000).

Detta är ganska betydelsefullt och kompletterar andra stora studier. Exempelvis fann en metaanalys från 2013 som publicerades i Journal Bio Med Research International att:

”Studierna som CDC bygger på och som den utövar någon kontrollnivå rapporterar att det inte finns någon ökad risk för autism från exponering för organisk Hg i vacciner, och några av dessa studier rapporterade till och med att exponering för Thimerosal tycktes minska risken för autism. Dessa sex studier står i skarp kontrast till forskning som utförts av oberoende forskare under de senaste 75+ åren som konsekvent har funnit att Thimerosal är skadligt. Som nämnts i avsnittet Introduktion har många studier utförda av oberoende utredare funnit att Thimerosal är associerat med neurologiska utvecklingsstörningar. Med tanke på att det finns många studier utförda av oberoende forskare som visar ett samband mellan Thimerosal och neuroutvecklingssjukdomar bör resultaten av de sex studier som undersöktes i denna översyn, särskilt de som visar de skyddande effekterna av Thimerosal, ifrågasätta giltigheten av den använda metoden som användes i studierna. ”

Här är en video som visar hur kvicksilver förstör hjärnan:

I naturen är giftiga metaller i allmänhet bundna med andra element snarare än att de finns i sin rena form. Men med tillkomsten av storskaliga industriella processer för att extrahera metaller från naturligt förekommande föreningar, släpper människor anden ur flaskan, vilket bidrar avsevärt till distributionen av kvicksilver, aluminium och andra tungmetaller i miljön. När de frigörs från naturens halvskyddande innehåll, orsakar dessa ”alltid giftiga” metaller förödelse för levande system, inklusive människor, djur och växter.

Moderna forskare har samlat bevis för kvicksilverets toxicitet i årtionden, med ett växande fokus de senaste åren på metallens associering med neuroutvecklingsstörningar, inklusive autismspektrumstörning (ASD). En ny översiktsartikel i den tvärvetenskapliga tidskriften Environmental Research drar ihop en stor mängd litteratur i syfte att sammanfatta aktuell forskning och framväxande trender inom kvicksilvertoxikologi. Studiens ledande författare, Geir Bjørklund, är grundaren av Norges ideella råd för närings- och miljömedicin och har publicerat i stor utsträckning om ämnen relaterade till tungmetaller, autoimmuna sjukdomar och ASD.

– Robert F Kennedy Jr.

Kvicksilver är inte det enda problemet.

Ett papper publicerat 2018 upptäckte stora mängder aluminium i hjärnvävnaden hos personer med autism. Detta papper har nu laddats ner mer än 1 miljon gånger. Studien genomfördes av Dr Christopher Exley, som anses vara en av världens ledande experter inom aluminiumtoxikologi. Han har tittat på mer än 100 hjärnor, och aluminiumhalten hos dem med autism jämförs inte alls med ”normala” hjärnor.

Han och ett team av forskare från flera länder publicerade nyligen en uppsats i Journal of Trace Elements in Medicine and Biology med titeln ”Rollen av aluminiumhjälpmedel i vacciner väcker frågor som förtjänar oberoende, rigorös och ärlig vetenskap.” I sin publikation ger de bevis för sin ståndpunkt att ”säkerheten hos aluminiumbaserade vaccinhjälpmedel, liksom för alla miljöfaktorer som utgör en risk för neurotoxicitet och som det unga barnet utsätts för, måste utvärderas på allvar utan ytterligare dröjsmål, vid en tidpunkt då CDC tillkännager en fortfarande ökande förekomst av autismspektrumstörningar hos 1 av 54 barn i USA. ”

Du kan läsa mer om aluminium och vacciner mer detaljerat här.

Varför detta är viktigt: Vissa personer som diagnostiserats med autism kan vara begåvade, det är ett brett spektrum och andra kan ha drabbats av hjärnskador och andra förändringar på grund av miljöfaktorer. Autism har länge tros bero på huvudsakligen genetiska faktorer, men vetenskapen och den växande förekomsten av autism har visat att tungmetaller, herbicider, bekämpningsmedel och mer bör övervägas och undersökas ytterligare.

Takeaway: Varför lever mänskligheten på ett sätt som förorenar vår miljö allvarligt?
Är hälso- och sjukvården verkligen vård, eller kommer vinsten först?
Vilken tid påverkar läkemedelsindustrin på medicinsk politik och medicinsk utbildning?
Varför följer vi instruktioner från något som har blivit mycket korrupt? Varför litar vi på andra för att lösa våra hälsoproblem istället för oss själva? Hur mycket av det vi använder som ”medicin” är egentligen nödvändigt? Varför lever vi så som vi lever på vår planet?