PUBLICERAD 5 JUNI 2024

– AV MARKUS ANDERSSON

https://nyadagbladet.se/utrikes/advokaten-vi-uppmuntrade-sjukhusen-att-doda-patienter/


Det här visar hur sjuk vår sjukvård har blivit. Det är inte bättre i Sverige! Minns själv när jag jobbade som chef för röntgenavdelningen i slutet av 1990-talet och vi skulle gå över till att behandla patienter som ”kunder” och sjukhusets organisation skulle bli som ett företag. Sjuka människor är inga ”varor” man kan slänga efter ”bäst före datum”.


Under en utfrågning i delstaten Ohios senat, argumenterade advokaten Tom Renz för att den förda amerikanska covid-politiken i praktiken gav ekonomiska incitament till amerikanska sjukhus att låta sina patienter dö av covid-19, snarare än att göra dem friska.

Utfrågningen i slutet av maj rörde ett lagförslag (HB73) som ska göra det möjligt för vårdgivare och apotek att ge läkemedel till sina patienter för sjukdomar som läkemedlet ursprungligen inte var avsett att bota – exempelvis Ivermectin, som i grunden är ett antiparasitiskt läkemedel, men som under coronakrisen också användes för att behandla covid-sjuka patienter.

Renz är mycket kritisk mot hur läkemedelsindustrin och federala hälsovårds-myndigheter agerat under krisen och gick så långt som att hävda att man gav ”incitament” till sjukhusen att låta patienter dö – snarare än att faktiskt bota dem.

– Om du går till sjukhuset och du får ett positivt covid-test får sjukhuset mer pengar. Om du blir satt på Remdesivir får sjukhuset mer pengar. Istället för att säga att du får mer pengar när den här patienten blir frisk, sa vi att du får mer pengar när de dörförklarade han.

“Handlade om pengar”

Enligt Renz fick sjukhusen mer pengar från regeringen för varje patient som testats positivt för covid. De fick även ytterligare pengar för att behandla covid-smittade patienter och ännu mer när viruset listades som dödsorsak – något som enligt advokaten i praktiken innebar en form av uppmuntran att låta patienter dö av viruset.

– Vi uppmuntrade faktiskt till att mörda patienter på sjukhus
, förtydligade han.

Samtidigt förklarade Renz att det pågick en häxjakt på läkare som förespråkade eller prövade alternativa behandlingsmetoder mot covid, och att man i många fall försökte ta ifrån dessa deras licenser och tillstånd att behandla patienter.

– Vi har ägnat oss åt att skydda läkare från oseriösa attacker på deras licenser runt om i länderna av medicinska styrelser vars styrelseledamöter var praktiserande läkare och sjuksköterskor som tjänade massor av pengar på de befintliga covidprotokollen … Vad de gjorde visade att deras intressen handlade mer om pengar än att skydda patienter, enligt min mening.